Πολιτικη

Τα νέα δημογραφικά δεδομένα αφαιρούν έδρα από την Αρκαδία;

Τι αναμένεται να συμβεί στην Περιφέρεια Πελοποννήσου μετά την απογραφή του 2021.

Αλλαγή στον εκλογικό χάρτη αναμένεται να φέρει η απογραφή που πραγματοποιήθηκε τους προηγούμενους μήνες.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Ελευθερίας θα υπάρξουν πολλές εκλογικές περιφέρειες που θα χάσουν έδρα και άλλες που θα κερδίσουν. Οι αυξομειώσεις ενδέχεται να επηρεάσουν τη Μεσσηνία, η οποία υπό προϋποθέσεις μπορεί να κερδίσει μία εκλογική έδρα. 

Ο πληθυσμός στη Μεσσηνία αναμένεται να είναι μικρότερος, αλλά υπάρχουν νομοί στους οποίους θα καταγραφεί δραματική μείωση, με αποτέλεσμα να κερδηθεί έδρα. Να σημειωθεί ότι συνολικά στη χώρα αναμένεται να καταγραφεί μείωση πληθυσμού. 

Στην Πελοπόννησο ειδικότερα θεωρείται σχεδόν βέβαιη η απώλεια έδρας στη Λακωνία και πολύ πιθανή στην Αρκαδία, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις η Κορινθία και η Μεσσηνία «διεκδικούν» αύξηση εδρών.

Η ανακοίνωση των τελικών στοιχείων της απογραφής έχει καθυστερήσει δραματικά, με αποτέλεσμα να μένουν ανοιχτά τα ζητήματα της κατανομής των εδρών. Υπάρχει η εκτίμηση ότι η καθυστέρηση της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων της απογραφής δεν έχει να κάνει μόνο με την αποτυχημένη διαχείρισή της αλλά και με τις αλλαγές στις εκλογικές έδρες. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.