Πολιτικη

Η ημερομηνία Περιφερειακών και Αυτοδιοικητικών εκλογών το 2023

Τέλος στα σενάρια παράτασης από τα πλέον επίσημα χείλη...

Τη διαβεβαίωση ότι οι επόμενες αυτοδιοικητικές (δημοτικές και περιφερειακές) εκλογές θα γίνουν στις 8 Οκτωβρίου 2023, έδωσε ο Στέλιος Πέτσας, απαντώντας στα σενάρια που διαρρέονται περί… παράτασης.

"Η ξεκάθαρη απάντησή μας έχει αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα της ΚΕΔΕ", τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, μιλώντας στη Βουλή.

Ο Στέλιος Πλέτσας διέψευσε τη φημολογία για πιθανή παράταση της ημερομηνίας διεξαγωγής των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, έπειτα από σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Μιλτιάδη Χατζηγιαννάκη.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών τόνισε πως: "η τοποθέτηση της κυβέρνησης είναι ξεκάθαρη και ουδέποτε εξετάστηκε κάποιο θέμα μετάθεσης του χρόνου των αυτοδιοικητικών εκλογών". Υπογράμμισε πως "ισχύει ο νόμος 4804/2021, όπου στο άρθρο 5 παρ. 2, προβλέπει ότι οι δημοτικές εκλογές διεξάγονται την δεύτερη Κυριακή του μηνός Οκτωβρίου, του πέμπτου έτους κάθε δημοτικής περιόδου" και "στην παράγραφο 2 του άρθρου 43 του ίδιου νόμου, ορίζεται ότι οι περιφερειακές εκλογές, γίνονται την ίδια ημέρα με την διεξαγωγή των δημοτικών εκλογών. Άρα, οι επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές θα διεξαχθούν στις 8 Οκτωβρίου 2023".

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.