Πολιτικη

Εκτακτο Πε.Συ. ζητεί με επιστολή της η Μ. Σπυριδάκου

Το σχετικό αίτημα που κατέθεσε η ανεξάρτητη Περιφερειακή Σύμβουλος αφορά τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες της Λακωνίας και της Αρκαδίας.

Πιο συγκεκριμένα αναφέρει στο αίτημά της:

Κύριε Πρόεδρε

Αγαπητοί Συνάδελφοι 

Μετά 

Την  υπ΄ αριθμ. 1149/2022 απόφασή του Δ Τμήματος του ΣτΕ που έκανε δεκτή την αίτηση του «Συλλόγου Υπέρ των Μεσσηνιακών Ελαιοκομικών Προϊόντων Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης» που ζητούσε να ακυρωθεί η από 7.2.2018 Υπουργική Απόφαση ( απόφαση Αποστόλου) ως προς το σκέλος της καταχώρησης στο Μητρώο Ποικιλιών της ποικιλίας ελιάς με την ονομασία «Καλαμάτα» («Kalamata») που ουσιαστικά  σημαίνει ότι αποκλειστικά μόνο οι Μεσσήνιοι καλλιεργητές, παραγωγοί κ.λπ., της ελιάς Καλαμών μπορούν να αναγράφουν στις συσκευασίες την ένδειξη «Καλαμάτα» («Kalamata»), ενώ οι παραγωγοί ελιάς της ποικιλίας αυτής άλλων περιοχών (πχ της Λακωνίας και της Αρκαδίας) θα αναγράφουν ποικιλία «Ελιές Καλαμών» και την περιοχή προέλευσης.

Την ανακοίνωση του ΕΛΓΑ για προκαταβολή το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου αποζημιώσεων ανά στρέμμα για τις ζημιές από τον παγετό του Ιανουαρίου του 2022 ΜΟΝΟ στην Αργολίδα, εξαιρώντας τη Λακωνία που επίσης επλήγει,  ζητώ, την άμεση σύγκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου σε ειδική συνεδρίαση  για να εξετάσουμε τι μέλλει γενέσθαι με τα αγροτικά προϊόντα της Πελοποννήσου γενικότερα και της Λακωνίας ειδικότερα.

Μαργαρίτα Σπυριδάκου 
Περιφερειακή Σύμβουλος 
ΠΕ Λακωνίας

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.