Πολιτικη

Η Α. Μπούζα για τις συνεδριάσεις του Πε.Συ.Π. μετά την άρση των μέτρων

Φωτογραφία: αρχείου arcadia938

Ανακοίνωση της Αντιπροέδρου και στελέχους της παράταξης "Νέα Πελοπόννησος".

Σύμφωνα με το νέο νομοσχέδιο που κατέθεσε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών  με τίτλο «Σύστημα στοχοθεσίας, αξιολόγησης και ανταμοιβής για την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας της δημόσιας διοίκησης και άλλες διατάξεις για το ανθρώπινο δυναμικό του δημοσίου τομέα», συμπεριέλαβε διάταξη για την κατάργηση εκείνων των έκτακτων ρυθμίσεων στον τρόπο συνεδριάσεων των Συμβουλίων , που είχε νομοθετήσει λόγω του covid.

Καταργούνται όλες οι ρυθμίσεις που συνέτειναν στην απόλυτη υποβάθμιση του θεσμού των Περιφερειακών- Δημοτικών Συμβουλίων και στην απαξίωση της λειτουργίας τους. 

Συγκεκριμένα στο άρθρο 48 του νομοσχεδίου, προβλέπονται τα εξής:

«Η παρ.1 του άρθρου 10 της από 11.3.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Α’ 55), η οποία κυρώθηκε με το άρθρο 2 του ν.4682/2020 (Α’ 76), όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 67 του ν.4830/2021 (Α’ 169), περί τρόπου λήψης αποφάσεων των συλλογικών οργάνων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των Διοικητικών Συμβουλίων των εποπτευόμενων Νομικών Προσώπων τους, καταργείται από την έναρξη ισχύος του παρόντος.»

Εκτός των όσων προέβλεπε η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για συνεδριάσεις δια περιφοράς, με τηλεδιάσκεψη κλπ, σε ότι μας αφορά, δηλαδή στην περίπτωση της δια ζώσης σύγκλησης του συλλογικού οργάνου, Επιτροπών και Διοικητικών Συμβουλίων, καταργείται η διάταξη που ανέφερε πως όλες «οι συνεδριάσεις πραγματοποιούνται σύμφωνα με τα ισχύοντα υγειονομικά μέτρα».

Κατόπιν των ανωτέρω και για την εύρυθμη, δημοκρατική λειτουργία ΠΕ.ΣΥ.Π. που θα συμβάλει στην ομαλότητα, αλλά και στη συντόμευση της διαδικασίας, παρακαλώ όπως εκτός της άρσης όλων των άλλων απαγορεύσεων, επανέλθουν τα υπάρχοντα μικρόφωνα στα έδρανα των Περιφερειακών Συμβούλων και του Προεδρείου του Σώματος και τα οποία λόγω των υγειονομικών μέτρων ή άλλες αιτίες, έχουν αφαιρεθεί . 

ΑΝΤΩΝΙΑ ΜΠΟΥΖΑ 
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΕ.ΣΥ.Π. 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.