Πολιτικη

"Η Κυβέρνηση επιτρέπει να υπάρχουν περιθώρια αισχροκέρδειας στη χώρα"

Φωτογραφία: αρχείου arcadia938

Βασικά σημεία από τηλεοπτική συνέντευξη του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου στον ΣΚΑΙ.

 -Βρισκόμαστε σε ένα πολύ δύσκολο παγκόσμιο, αλλά και εσωτερικό περιβάλλον. Είμαστε σε μια στιγμή που ένας πόλεμος βρίσκεται σε εξέλιξη και ταυτόχρονα η ένταση που υπάρχει στα ελληνοτουρκικά δυσχεραίνει την πολιτική κατάσταση και τις συνθήκες στην Ελλάδα.

-Όπως είπε και ο κ Ζαχαριάδης, όποιο τομέα και αν πιάσεις, η Κυβέρνηση δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα. Για την ακρίβεια που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα του πολίτη, η Κυβέρνηση δε δίνει καμία εναλλακτική για να την αντιμετωπίσει.

-Ο κόσμος προτιμάει τον κ. Μητσοτάκη διότι αντιλαμβάνεται ότι η σύγκριση είναι με τον κ. Τσίπρα. Οπότε επιλέγουν τον κ. Μητσοτάκη.

-Το ΠΑΣΟΚ θέλει μέσα από τις κρίσεις να δημιουργεί προτάσεις αντιμετώπισής τους και όχι να μιλά συνεχώς για εκλογές. Χθες ο κ. Ανδρουλάκης στο Ευρωκοινοβούλιο ανέφερε ότι αν η Ευρώπη συνεχίσει να κάνει τα ίδια λάθη που έκανε με τον Πούτιν θα έχουμε και με τον Ερντογάν τα ίδια προβλήματα. Πρέπει για αυτά τα μεγάλα ζητήματα να υπάρχει εθνική συνεννόηση ώστε να μπορέσουμε να τα αντιμετωπίσουμε. Εμείς θέλουμε την εθνική συνεννόηση, αλλά πρέπει να υπάρχει πολιτική αξιοπιστία για κάτι τέτοιο. Για παράδειγμα, δεν είναι δυνατόν να μαθαίνουμε από τον κ. Σολτς ότι θα στείλουμε όπλα στην Ουκρανία. Είτε θα σκεφτόμαστε μικροκομματικά, είτε εθνικά.

-Η ΝΔ έλεγε ότι είμαστε λαϊκιστές επειδή προτείναμε να μειωθεί ο ΦΠΑ στα βασικά τρόφιμα. Υπάρχουν σήμερα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι η Κυβέρνηση πράγματι εξετάζει το χαμηλό συντελεστή σε συγκεκριμένα τρόφιμα. Έγιναν και αυτοί λαϊκιστές; Στη Γερμανία, το ΦΠΑ είναι στο 4%. Στη Γαλλία στο 5,5% είναι μόνο το χαβιάρι και τα φυτικά λίπη∙ στα υπόλοιπα είναι στο 4%

-Στα τρόφιμα η μεταβολή των τιμών στην Ευρωζώνη είναι 7,7%, ενώ στην Ελλάδα είναι 11,3% σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής. Στο ψωμί η μεταβολή στην Ευρωζώνη είναι 8,6% και στην Ελλάδα 13,1%. Στο κρέας στην Ελλάδα είναι στο 14,3% και στην Ευρωζώνη στο 7,8%. Ποιος λοιπόν επιτρέπει τα περιθώρια αισχροκέρδειας σε αυτή τη χώρα; Η ΝΔ.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.