Πολιτικη

Συνεχίζεται ο..."πετροπόλεμος" Νίκα-Τατούλη (vid)

Μετά την πρόσφατη, "επεισοδιακή" συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, την Δευτέρα, 6 Ιουνίου 2022

Κατά τη διάρκεια της παραπάνω, οι δυο πολιτικοί αντήλλαξαν "βαριές" κατηγορίες, σχετικά με την "εύνοια" μελών των οικογένειών τους, από την εκάστοτε Περιφερειακή Αρχή. Στη συνέχεια, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, παραχώρησε συνέντευξη τύπου, χθες, Τετάρτη 8 Ιουνίου, στην Καλαμάτα, όπου κι "επιτέθηκε" με σφοδρότητα εναντίον του κ. Τατούλη.

Η σημερινή ανακοίνωση της παράταξης του τελευταίου αναφέρει τα εξής:

Σε χθεσινή έκτακτη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε  ο κ. Νίκας στην Καλαμάτα, συνέχισε την αήθη σφοδρή επίθεση του στον τ. Περιφερειάρχη κ. Πέτρο Τατούλη, την οποία ξεκίνησε χωρίς να δοθεί οποιαδήποτε αφορμή στην προηγούμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Παρέδωσε με πανηγυρικό τρόπο πίνακα έργων αναδόχου «ΚΑΣΤΑΤ», συνολικού προϋπολογισμού 8.645.000€(!), λέγοντας ότι η τεχνική εταιρεία που της ανατέθηκαν μετά από διαγωνιστική διαδικασία, είναι εταιρεία που ανήκει στην οικογένεια Τατούλη.

Δε δίστασε μάλιστα να υπονοήσει ότι τα έργα δεν υλοποιήθηκαν σκόπιμα(!) και να επαναλάβει ότι λόγω της συγκεκριμένης τεχνικής εταιρείας υπάρχουν 40.000.000€ «ξαπλωμένα»(!), όπως χαρακτηριστικά είπε.

Προσπάθησε μάλιστα να υψώσει το ανάστημα του, υψώνοντας παράλληλα και τη φωνή του, για να τον φοβηθούμε πιθανόν, λέγοντας ότι «εγώ δεν τα ανέχομαι αυτά».

Στην αήθη αυτή επίθεση κυριάρχησαν η γνωστή πολιτική τακτική Νίκα της προπαγάνδας, του ψέματος και της συκοφαντικής δυσφήμησης.

Πρώτο ψέμα!

Το  έργο «ΒΕΛΤΙΩΣΗ-ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΟΡΕΙΝΗΣ ΟΔΟΥ ΜΗΛΕΑ-ΠΑΝΑΓΙΑ ΓΙΑΤΡΙΣΣΑ» ουδέποτε συμβασιοποιήθηκε με την εταιρεία «ΚΑΣΤΑΤ». Θα πρέπει να μάθουν οι Μανιάτες ότι αποκλειστικά υπεύθυνος για την καθυστέρηση υλοποίησης του έργου είναι ο κ. Νίκας, ο οποίος σκόπιμα έβαλε στο συρτάρι του τη σύμβαση για δύο (2) ολόκληρα χρόνια. (Η σύμβαση επέστρεψε από το Ελεγκτικό Συνέδριο και οριστικοποιήθηκε το Σεπτέμβριο του 2019). 

Ο κ. Νίκας «θυμήθηκε» μετά από δύο (2) χρόνια και συγκεκριμένα στις 20 Απριλίου 2021 να καλέσει την ανάδοχο εταιρεία για να υπογράψει τη σύμβαση και μάλιστα μετά τη λήξη της εγγυητικής! Η εταιρεία αρνήθηκε λέγοντας ότι η υψηλή έκπτωση που είχε δώσει στο έργο το 2018, δεν θα της επέτρεπε την υλοποίηση του έργου, αφού είχαν αλλάξει τα οικονομικά στοιχεία.

Οι Μανιάτες γνωρίζουν ότι μετά από επίμονη και επίπονη προσπάθεια, ο Πέτρος Τατούλης εξασφάλισε τα  3.545.000€ που απαιτούνται, επιλύοντας τα διαχρονικά πολύ δύσκολα τεχνικά προβλήματα και εξασφαλίζοντας όλες τις απαιτούμενες άδειες.

Οι Μανιάτες γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο κ. Νίκας όχι μόνο δεν έχει κάνει καμία απολύτως ενέργεια για την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου αλλά ότι κατά το παρελθόν είχε τοποθετηθεί δημόσια εναντίον του έργου.

Δεύτερο ψέμα!

Ο προϋπολογισμός των 8.645.000€ που παρουσίασε ο κ. Νίκας ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα, αφού αναφέρεται σε ποσά που δεν ανταποκρίνονται στις υπογεγραμμένες συμβάσεις. Η αλήθεια είναι ότι το σύνολο των υπογεγραμμένων συμβάσεων της εταιρείας «ΚΑΣΤΑΤ»  ανέρχεται σε 2.249.049,83€.

Φυσικά ο κ. Νίκας …μπερδεύτηκε γιατί δε γνωρίζει ότι στις διαγωνιστικές διαδικασίες επιλέγονται οι εταιρείες με τις υψηλότερες εκπτώσεις, αφού ο ίδιος επιλέγει τη διαδικασία των απευθείας αναθέσεων όπου οι εκπτώσεις είναι μηδενικές.

Τρίτο ψέμα!

Από το σύνολο των πέντε (5) συμβάσεων που απομένουν, τρία (3) έργα έχουν διακοπή εργασιών λόγω μη πληρωμής των αντίστοιχων λογαριασμών τους. 

Γιατί επέλεξε ο κ. Περιφερειάρχης να μην πληρώνει βεβαιωμένες εργασίες στη συγκεκριμένη εταιρεία, την ίδια ώρα που υπογράφει συμπληρωματικές συμβάσεις εκατομμυρίων ευρώ με άλλες εταιρείες, οι οποίες προκλητικά καθυστερούν την υλοποίηση τρία (3) ολόκληρα χρόνια; Χαρακτηριστικό παράδειγμα το έργο των παράδρομων της Τρίπολης, το οποίο παρουσιάζει τεράστιες καθυστερήσεις, έντονες κακοτεχνίες και στο οποίο ο κ. Νικας έχει δώσει συμπληρωματική σύμβαση πάνω από 1.000.000€. Φυσικά το έργο αυτό και πολλά άλλα, θα ελεγχθούν σε όλες τις λεπτομέρειες τους.

Τέταρτο Ψέμα!

Σε ό,τι αφορά τις άλλες δύο (2) εργολαβίες που απομένουν από τον «περιβόητο» πίνακα του κ. Νίκα, ( που περιέργως εκ παραδρομής έχει γίνει  λάθος στην αρίθμηση και οι συμβάσεις εμφανίζονται ως 8 ενώ είναι 6) θα έπρεπε να γνωρίζει ότι απαιτούνταν συμπληρωματικές μελέτες και ότι ο ίδιος αρνήθηκε να δοθεί παράταση στο χρόνο υλοποίησης του έργου, την ίδια χρονική στιγμή που οι παρατάσεις επί Περιφερειακής Αρχής Νίκα έχουν ξεπεράσει κάθε όριο και αποτελούν πλέον κανόνα.

Πέμπτο και μεγαλύτερο ψέμα!

Ο κ. Νίκας θέλοντας να συκοφαντήσει τον Πέτρο Τατούλη προσπάθησε να συνδέσει τις συγκεκριμένες συμβάσεις της εταιρείας «ΚΑΣΤΑΤ» με την Περιφερειακή Αρχή Τατούλη. Όπως προκύπτει με σαφήνεια από τις ημερομηνίες το σύνολο των συμβάσεων (πλην μίας που υπογράφτηκε 8.7.2019), τις έχει υπογράψει ο κ. Νίκας με την εταιρεία «ΚΑΣΤΑΤ».

Η κακή διαχείριση λοιπόν των συγκεκριμένων έργων, εάν υπάρχει όπως υποστηρίζει ο κ. Νίκας, αποδίδεται αποκλειστικά στην Περιφερειακή Αρχή Νίκα!

Γιατί άραγε ο κ. Περιφερειάρχης εξαπέλυσε την αήθη επίθεση του εναντίον του Πέτρου Τατούλη τη συγκεκριμένη στιγμή και χωρίς απολύτως καμία αφορμή;

Είναι φανερό πλέον ότι ο κ. Νίκας έχει αντιληφθεί  ότι του έχουν γυρίσει την πλάτη οι πολίτες της Πελοποννήσου αλλά και τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας (ΝΔ) που σθεναρά τον υποστήριξαν στις προηγούμενες εκλογές.

Αντιλαμβάνεται ότι βρίσκεται σε δεινή πολιτική θέση και πως το τέλος της Αυτοδιοικητικής του πορείας θα είναι οδυνηρό. Είτε τον απομακρύνουν γιατί  έχουν αντιληφθεί  ότι θα υποστεί μεγάλη ήττα η οποία δεν θέλουν να ταυτιστεί με ήττα της Νέας Δημοκρατίας (ΝΔ), είτε του επιτρέψουν να κατέλθει στις επόμενες εκλογές  για να χρεωθεί ο ίδιος ως  μεγάλη προσωπική του ήττα το αποτέλεσμα των εκλογών.

Η αποκάλυψη του κ. Τατούλη στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της 6.6.2022, μετά την αναίτια επίθεση που δέχτηκε από τον κ. Νίκα, ότι ο γιος του, μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ιδίου ως Περιφερειάρχης, ίδρυσε εταιρεία με τον εργολάβο που επιλέγει ο κ. Νίκας και ως Δήμαρχος και ως Περιφερειάρχης, να αναλάβει πλήθος έργων με απευθείας αναθέσεις ή μέσω της διαδικασίας του αρ.32 του Ν.4412/2016, έσπειρε τον πανικό στον «αδιάφθορο» Περιφερειάρχη.

Άρχισε να τσαλακώνεται το ψεύτικο προφίλ που τόσα χρόνια προσπαθούσε να χτίσει. Και ενώ στη συνέντευξη του ήταν λαλίστατος στην εξαπόλυση ύβρεων, συκοφαντιών, ψεμάτων και απειλών εναντίον του Πέτρου Τατούλη, δεν είπε ούτε μία λέξη επί της ταμπακιέρας! (Περιέργως βέβαια δεν τον ρώτησε και κανένας από τους παρόντες δημοσιογράφους).

Τον ρωτάμε λοιπόν δημόσια για ακόμη μια φορά:

Είναι αλήθεια ότι ο γιος του είναι συνέταιρος σε εταιρεία με έδρα την Καλαμάτα, με τον «εκλεκτό» του εργολάβο κ. Μουτσώκο;

Η προσπάθεια του κ. Νίκα στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου να καλύψει το σημαντικό αυτό ζήτημα, λέγοντας ότι ο γιος του δε συμμετέχει σε εταιρεία που παίρνει δημόσια έργα, επιβαρύνει ακόμα περισσότερο τη θέση του, αφού στην ουσία ομολογεί ότι επιλέγει τον συνέταιρο του γιου του αλλά η ανάθεση γίνεται σε άλλη εταιρεία «για να μη μας πάρει χαμπάρι και ο κόσμος»!

Είναι βέβαιο πως δεν θα ακολουθήσουμε τον κ. Νίκα στον κατήφορο που έχει πάρει.

Είναι επίσης βέβαιο ότι θα απαντάμε και θα αποκαλύπτουμε την αλήθεια σε όλα τα ψέματα, τα οποία λέει για να καλύψει την ανυπαρξία του.

Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα ο επικεφαλής της παράταξης μας θα αποκαλύψει και άλλες περιπτώσεις και θα καταρρεύσει ολοσχερώς το ψεύτικο πολιτικό οικοδόμημα της «τάξης και ηθικής» του κ. Νίκα. 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.