Πολιτικη

"Το Βατερλό του Κυριάκου στη Μαδρίτη"

Φωτογραφία: Δελτίο Τύπου/ ΕΛ.Α.

Ανακοίνωση του κόμματος "Ελληνική Ανατροπή"

Την ώρα που στην κυβέρνηση πανηγυρίζουν για το αποτέλεσμα της Μαδρίτης μιλώντας για «απομονωμένη» Τουρκία που δημιουργεί διαρκώς προβλήματα στους συμμάχους, οι ΗΠΑ επανάφεραν το Μέγαρο Μαξίμου στην ωμή πραγματικότητα, δίνοντας στήριξη στον Ταγίπ Ερντογάν! Με λίγα λόγια… το Βατερλό του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Τα όσα συνέβησαν στην ισπανική πρωτεύουσα, δικαιώνουν τον πρόεδρο της Ελληνικής Ανατροπής κ. Πάρι Κουρτζίδη, ο οποίος είχε κρούσει το κώδωνα του κινδύνου από τον Μάιο, όταν σε συνεντεύξεις του είχε αναφερθεί στο ταξίδι του Έλληνα πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, λέγοντας πως το αποτέλεσμα των συναντήσεων με τον Μπάιντεν θα φανεί το επόμενο διάστημα… Μάλιστα, είχε αναφερθεί εκτενώς και για την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Αμερικανικό Κογκρέσο.

Διαβάζοντας σήμερα τον διεθνή Τύπο, προκύπτουν τα εξής (εν αντιθέσει με όσα λένε οι κυβερνητικές πηγές): Πρώτον, η Τουρκία προέβαλε ισχυρή αντίσταση για τη διεύρυνση της Ατλαντικής Συμμαχίας με Σουηδία και Φινλανδία ώστε να αποκομίσει άλλα οφέλη. Και δεύτερον και ίσως το πιο σημαντικό, διαπραγματεύτηκε με την Αμερική στο παρασκήνιο και πήρε όσα ήθελε ο Ταγίπ Ερντογάν

Για να καταλάβουν οι Έλληνες και οι Ελληνίδες τι πραγματικά συνέβη:

Ο Τζο Μπάιντεν έφτασε στο σημείο να ευχαριστήσει τον Τούρκο πρόεδρο για την άρση του βέτο αναφορικά με την ένταξη στη Συμμαχία της Σουηδίας και της Φινλανδίας. Μάλιστα του έδωσε ψήφο… εμπιστοσύνης, δηλαδή του έδωσε το Ο.Κ. ώστε να αναλάβει τον ρόλο του συντονιστή για την εξαγωγή των σιτηρών της Ουκρανίας προς τον υπόλοιπο κόσμο.

 Το… κερασάκι ήρθε από όσα δήλωσε η Σελέστ Γουάλαντερ, υφυπουργός Άμυνας αρμόδια για Θέματα Διεθνούς Ασφαλείας των ΗΠΑ. Όπως είπε, η Αμερική «υποστηρίζει πλήρως τα σχέδια της Τουρκίας για εκσυγχρονισμό του στόλου των F-16 της»! Πρόσθεσε ακόμα ότι «αυτά τα σχέδια είναι στα σκαριά, και πρέπει να περάσουν τη διαδικασία συμβάσεων, όμως οι ΗΠΑ υποστηρίζουν τον εκσυγχρονισμό του στόλου μαχητικών της Τουρκίας, επειδή συμβάλλει στην ασφάλεια του ΝΑΤΟ. Οι ισχυρές τουρκικές αμυντικές δυνατότητες συμβάλλουν στην ισχυρή άμυνα του ΝΑΤΟ».

 Και ο Κυριάκος Μητσοτάκης «πέρασε» στα ελληνικά ΜΜΕ πως όλα πήγαν όπως εκείνος τα είχε… προβλέψει. Για να «αποκρούσει» μάλιστα τις αντίθετε φωνές, έχει αρχίζει να «παίζει» η είδηση ότι η Ελλάδα προσπαθεί να κλείσει συμφωνία με τις ΗΠΑ για την αγορά των αεροσκαφών F-35. Πάντως, στην τσάντα του, έχει ακόμα τους χάρτες της «γαλάζιας πατρίδας», τους οποίους ποτέ δεν τόλμησε να δείξει για να αποδείξει τον τουρκικό αναθεωρητισμό…

 

­

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.