Πολιτικη

Πρωτοφανές: Η Κ.Ε.Δ.Ε. σε..."κρυφή" συνεδρίαση ενέκρινε κατάργηση δικαιώματος Δημοτικών Συμβούλων

Φωτογραφία: airetos.gr

Όπως αναφέρει η ενημερωτική ιστοσελίδα airetos.gr, αυτό το γεγονός κατέστη απολύτως σαφές με την τοποθέτηση του Δημάρχου, κ. Κωνσταντέλλου στη Βουλή

Ειδικότερα, άκρως αποκαλυπτική για τη σύμπραξη της Κυβέρνησης με την ΚΕΔΕ (Kεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας) ως προς την κατάργηση του δικαιώματος των Δημοτικών Συμβούλων – Επικεφαλής Δημοτικών Παρατάξεων να εγείρουν κατεπείγοντα ζητήματα προ ημερησίας διάταξης, υπήρξε η τοποθέτηση του Προέδρου της Επιτροπής Θεσμών της ΚΕΔΕ, Δημάρχου, κ. Γρ. Κωνσταντέλλου (φωτογραφία), στην ακρόαση Φορέων ενώπιον της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής. Από την 1η τοποθέτησή του, ουδείς κατάλαβε σαφώς τι είπε, εάν δηλαδή η ΚΕΔΕ συμφωνεί με την ψήφιση του άρθρου ή με το αίτημα των κομμάτων να αποσυρθεί.

Οπότε οι Βουλευτές τον ξαναρώτησαν με έμφαση, να ξεκαθαρίσει:

- εάν η ΚΕΔΕ συμφωνεί ή διαφωνεί με το άρθρο που καταργεί αυτό το δικαίωμα της Αντιπολίτευσης,

- και εάν για αυτό υπάρχει Απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου ή εκφράζει προσωπικές απόψεις.

Ο εκπρόσωπος της ΚΕΔΕ, μετά τις ερωτήσεις των Βουλευτών, στη 2η τοποθέτησή του, απάντησε ότι ναι, υπάρχει Απόφαση του Δ.Σ., η οποία ελήφθη κατά πλειοψηφία την 30η Μαΐου.

«Η απόφαση της ΚΕΔΕ είναι με πολύ μεγάλη πλειοψηφία, υπέρ της συγκεκριμένης διάταξης όπως εισάγεται από την Κυβέρνηση», ξεκαθάρισε.

Για να εξηγήσει μάλιστα με τι ακριβώς συμφωνεί η ΚΕΔΕ, διάβασε στους Βουλευτές τις εν λόγω διατάξεις, όχι όπως σήμερα ισχύουν, αλλά μόνο με αναφορά του δικαιώματος για τον Δήμαρχο και τον Πρόεδρο του Συμβουλίου (χωρίς να αναφέρεται το δικαίωμα και για Επικεφαλής Παρατάξεων Αντιπολίτευσης).

Επανέλαβε μάλιστα ότι η ημερομηνία της Απόφασης του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ είναι η 30η Μαΐου.

Μόνο που το διαβόητο άρθρο της Κυβέρνησης, εμφανίστηκε πρώτη φορά την 7η Ιουνίου, όταν το Ν/Σ αναρτήθηκε σε δημόσια διαβούλευση.

Οπότε, κατά έναν αξιοπερίεργο τρόπο, η Απόφαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ προηγείται, είχε ήδη ληφθεί πριν, το είχαν στα χέρια τους και το ενέκριναν πριν τεθεί σε επίσημη διαβούλευση.

Το πιο αξιοσημείωτο, είναι ότι ούτε στην ιστοσελίδα της ΚΕΔΕ, ούτε στο κανάλι της στο youtube δεν υπάρχει το βίντεο συνεδρίασης του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ στις 30 Μαΐου, όπως για κάθε συνεδρίαση του Δ.Σ.

Συνεπώς:

- ή η συνεδρίαση έγινε στα κρυφά (άραγε θα συναινούσαν για κάτι τέτοιο οι Παρατάξεις της Αντιπολίτευσης στο Δ.Σ. της ΚΕΔΕ)

- ή όσα είπε η ΚΕΔΕ εντός της Βουλής των Ελλήνων και μπροστά στους Βουλευτές όλων των κομμάτων, απλώς δεν ισχύουν.

Πραγματικά ανεξήγητες καταστάσεις, σε ένα απίστευτα θολό τοπίο, για ένα θέμα που απασχολεί όλα τα Δημοτικά Συμβούλια, αλλά και τα Περιφερειακά, όπως, τουλάχιστον, αυτό της Πελοποννήσου, που συνεδριάζει με αυτό ακριβώς το θέμα την ερχόμενη Δευτέρα, 4 Ιουλίου 2022.

(Πηγή: airetos.gr)

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.