Πολιτικη

"Κοροϊδία και εμπαιγμός για τη Βυτίνα, τη Γορτυνία, την Αρκαδία"

Φωτογραφία: αρχείου arcadia938.gr

"Ο Υπουργός της ΝΔ ζητά συνάντηση στη Βυτίνα για να συζητήσουμε αυτό που είχε προαναγγείλει πριν 2 χρόνια ο προηγούμενος Υπουργός της ΝΔ!"

Βασικά σημεία από τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε ο Βουλευτής Αρκαδίας στη Βουλή:

Αυτή η ερώτηση για το Τριανταφυλλίδειο ίδρυμα Βυτίνας έχει έρθει τόσες φορές στη Βουλή που πλέον δεν χρειάζεται ούτε η πρωτολογία μου. Υπενθυμίζω ότι το Ίδρυμα δεν αντλεί χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό. Ξεκινήσαμε τις προσπάθειες από το 2012 όταν δεν υπήρχε καν σύνδεση ρεύματος, έγιναν εγκαίνια τον Οκτώβριο του 2013 παρουσία του τότε Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ.Παπούλια.  Το 2014, επετεύχθη η αναβίωση της Γεωργικής Σχολής Βυτίνας και η δημιουργία του Κέντρου Γεωργικής Εκπαίδευσης. Ύστερα από πάρα πολλές ερωτήσεις που κατέθεσα στον κ. Βορίδη τον τότε Υπ. Αγροτικής ανάπτυξης, έγινε επίσκεψη στο Ίδρυμα και ο κ. Βορίδης δεσμεύτηκε για τη δημιουργία μελισσοκομικού μουσείου. Σήμερα, δύο χρόνια μετά δεν έχει γίνει καμία ενέργεια για το μουσείο. Δεν έχει γίνει καμία μελέτη για την ανέγερσή του. Το Τριανταφυλλίδειο ονομάστηκε σε «Πρότυπο Τριανταφυλλίδειο Σταθμό Ορεινής Οικονομίας Βυτίνας» με σκοπό να λειτουργούν σεμινάρια για μελισσοκόμους, αγρότες, κτηνοτρόφους, να είναι κτήμα με ΣΔΙΤ.

Δυστυχώς η Κυβέρνηση είπε πολλά και δεν έκανε σχεδόν τίποτα. Ικανοποιείται τουλάχιστον το αίτημά μας για προκήρυξη 2 θέσεων μόνιμου προσωπικού που θα έχουν πληρωθεί τον Οκτώβριο.

Το τριανταφυλλίδειο Ίδρυμα είναι ένας φάρος για να μπορέσει να λειτουργήσει στην περιοχή η εκπαίδευση για τα νέα παιδιά για τον πρωτογενή τομέα. Τα χρήματα είναι του διαθέτη και μπορούμε και πρέπει να τα χρησιμοποιήσουμε. Το Ίδρυμα αυτό μπορεί να γίνει πόλος έλξης για σχολεία και επισκέπτες. Θα φέρει ανάπτυξη στην περιοχή, θα αναδειχθεί το μέλι «ελάτης» Βυτίνας που είναι προϊόν ΠΟΠ.

Επειδή δεν περιμένουμε να τα κάνει όλα το κράτος, πιστεύουμε ότι θα μπορούσε να γίνει σύμβαση με ιδιώτες που έχουν δείξει ενδιαφέρον και να αξιοποιηθεί κατάλληλα το Ίδρυμα. Ας ελπίσουμε ότι θα βρεθούν αυτοί οι άνθρωποι, διότι η τοπική κοινωνία το θέλει και το έχει ανάγκη. 

 

 Ο Υπουργός ανέφερε:

 

 Ότι έχει γίνει προκήρυξη 2 θέσεων μόνιμου προσωπικού και τον Οκτώβριο θα έχουν πληρωθεί οι 2 θέσεις. Δήλωσε ότι στο παρελθόν ξεκίνησε και ανατέθηκε μια μελέτη για το μουσείο, η οποία δεν ολοκληρώθηκε, καθώς και ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κρατικός μηχανισμός είναι η ανέγερση του κτιρίου/ μουσείου και η λειτουργία του.

Δεσμεύτηκε ότι εντός του Ιουλίου θα γίνει μια συνάντηση εκπροσώπων του Ιδρύματος, των τοπικών αρχών και των πολιτικών εκπροσώπων, για να διερευνήσουμε με ποιον τρόπο μπορεί να προχωρήσει η δημιουργία του μουσείου. 

(Δ.Τ)

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.