Πολιτικη

ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας: Πέρασε και δεν..."ακούμπησε" το κλιμάκιο της Ν.Δ...

Φωτογραφία: αρχείου arcadia938.gr

Ανακοίνωση του τμήματος υγείας της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ Αρκαδίας

Την εβδομάδα που πέρασε, κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας επισκέφθηκε την Αρκαδία. Όπως είπαν, σε συνέντευξη τύπου που έδωσαν, όλα τα βρήκαν καλά. Μάλιστα, ο κ. Βαρβιτσιώτης είχε το θράσος να καλέσει τους Αρκάδες να ‘’θυμηθούν πώς ήταν η Ελλάδα το 2015 και πώς είναι σήμερα’’.

Αν θυμόμαστε καλά, το 2015 η Νέα Δημοκρατία και οι σύμμαχες δυνάμεις έχασαν τις εκλογές από το ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Αυτό που παρέδωσαν ήταν τη χώρα σε μνημόνια, χρεοκοπημένη (δεν υπήρχαν χρήματα ούτε για την πληρωμή των συντάξεων) και τμήμα των πολιτών να ψάχνει για τροφή στα σκουπίδια. Την παρέλαβαν το 2019 εκτός μνημονίων, με την κοινωνία όρθια, με 37 δις. ευρώ στα ταμεία της, με το χρέος της σε διακανονισμό  και την οικονομία σε ανοδική πορεία. Αναμένουμε να μάθουμε τι θα παραδώσουν στις εκλογές που έρχονται.

Πέρασαν από τη Γορτυνία, αλλά ξέχασαν να περάσουν από τα πυρόπληκτα μέρη, όπου τους περίμεναν οι πολίτες, για να τους ‘’ευχαριστήσουν για την αρωγή’’ που τους έδωσαν. Τουλάχιστον πληροφορήθηκαν ότι τα τελευταία 20 χρόνια η Γορτυνία έχασε τα 2/3 του πληθυσμού της; Έμαθαν ότι ένα ασθενοφόρο που έχει το κέντρο υγείας στα Τρόπαια είναι για απόσυρση λόγω ‘’γήρατος‘’ κι ότι ο οδηγός που διορίστηκε εκεί μετακινήθηκε άμεσα σε άλλη περιοχή από κάποιον ‘’Άριστο’’; Τον Καραμανλή, που σε τρεις ερωτήσεις που έγιναν στη Βουλή, ουσιαστικά απάντησε αρνητικά για την παράκαμψη των Λαγκαδίων, τον ενημέρωσαν ότι θα αναθέσουν το έργο στην προεκλογική περίοδο; Καλοδεχούμενο το έργο, τη μελέτη την είχαν παραλάβει έτοιμη από το 2019, όμως πριν προκηρύξουν τις εκλογές. Οχι  αλλο  δουλεμα στους Γορτυνιους

Στην Τρίπολη τους ενημέρωσε κανείς ότι το Ε.Σ.Υ. είναι υπό κατάρρευση; Ότι οι Έλληνες πολίτες με τον ιδρώτα τους έχουν πληρώσει σύγχρονο ακτινολογικό εξοπλισμό και δεν υπάρχει επιστημονικό και τεχνολογικό προσωπικό   να το λειτουργήσει, προς τέρψη του ιδιωτικού τομέα κι αφαίμαξη της τσέπης των πολιτών, ιδίως των πιο χαμηλών κοινωνικών στρωμάτων; Τους ενημέρωσαν ότι σκόπιμα και μεθοδευμένα υποβαθμίζεται το νευροχειρουργικό τμήμα που είναι το μοναδικό στην Πελοπόννησο, γιατί προετοιμάζεται ιδιωτική αντίστοιχη επένδυση και δε χρειάζεται το δημόσιο σύστημα; Τους ενημέρωσαν ότι στο μαιευτικό-γυναικολογικό τμήμα ένας επικουρικός ιατρός πού εξυπηρετεί 300 τοκετούς το χρόνο και καλύπτει το 80% των χειρουργείων παραμένει επι εξαετία επικουρικός  χωρίς να προκηρύσσεται η θέση και η μονιμοποίησή του.   Τους είπε κανένας ότι από τις  έξι θέσεις γιατρών  που προβλέπονται, για να ενισχύσουν το τμήμα επειγόντων περιστατικών Τ.Ε.Π και είχαν προκηρυχθεί επι ΣΥΡΙΖΑ είναι διορισμένοι μόνο τρεις με ότι αυτό σημαίνει για την εύρυθμη   λειτουργία του βασικότερου τμήματος του νοσοκομείου; Τους ενημέρωσαν ότι στο τέλος του 2022, συνταξιοδοτούνται όλοι σχεδόν οι χειρούργοι και το κενό θα είναι τεράστιο; Τους ενημέρωσαν ότι λόγω υποχρηματοδότησης του συστήματος υγείας στον τρέχοντα προϋπολογισμό έχουν εξαντληθεί από το πρώτο εξάμηνο το 95% των προβλεπόμενων κονδυλίων για τα καύσιμα, όπως και το 95% για προμήθεια φαρμάκων;

Απέφυγαν να μιλήσουν για το νέο κύμα έξαρσης του COVID-19, προφανώς είναι αποκλειστική ευθύνη του ‘’Μωυσή’’ κ. Μητσοτάκη να ανακοινώνει τη λήξη της πανδημίας κάθε τόσο. Δεν μπορεί, κάποια στιγμή θα το πετύχει.

Τέλος, όσον αφορά την ακρίβεια, είναι δίπλα μας, μας χτυπούν την πλάτη και μας εύχονται περαστικά, γιατί και η ακρίβεια προσωρινή είναι, θα περάσει. 

Όλα καλά λοιπόν. Και είναι όντως ειλικρινείς, γιατί αυτός είναι ο στόχος τους, η εξαφάνιση ό,τι δημόσιου. Υπάρχει όμως και ό άλλος δρόμος. της ελπίδας, της δημιουργίας, της κοινωνικής αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς, που μόνο μια προοδευτική κυβέρνηση θέλει και μπορεί να υλοποιήσει. Αυτή τη φορά ούτε τα πεντοχίλιαρα του Δούκα (θυμάστε πως καμάρωναν οι άριστοι στη Σπάρτη για τα κατορθωματα τους) ούτε οι επιδοτήσεις είτε προς τους προμηθευτές που αισχροκερδούν, είτε προς τους πολίτες, που τους τα έχουν πάρει από την άλλη   τσέπη, μπορούν να τους σώσουν. 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.