Πολιτικη

Λεωνίδιο: Δηλώσεις Παπαηλιού στα εγκαίνια του Φεστιβάλ "Μελιτζάζ"

Φωτογραφία: Δελτίο Τύπου/ Γιώργος Παπαηλιού

Χαιρετισμός του Βουλευτή Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Γιώργου Παπαηλιού στο Λεωνίδιο, στα εγκαίνια του φεστιβάλ «μελιτζάζ»

Το φεστιβάλ «μελιτζάζ» αποτελεί «θεσμό» για το Λεωνίδιο και την ευρύτερη περιοχή. 

Συνδέεται με το σημαντικότερο προϊόν-πλουτοπαραγωγική πηγή της τσακώνικης γης, τη μελιτζάνα και έτσι συμβάλλει στην προβολή της παραγωγής και την προώθηση της διάθεσής της, όπως επίσης και  των προϊόντων που παρασκευάζονται με βάση αυτήν. 

Επιπλέον, μέσω της συγκεκριμένης γιορτής, αναδεικνύονται ο λαϊκός πολιτισμός και οι λαϊκές πολιτιστικές παραδόσεις της Τσακωνιάς, που  αποτελούν άϋλο και αξιοποιήσιμο πλούτο, αλλά και η όσμωσή τους με άλλες μορφές τέχνης.  

Η πολλαπλή κρίση που βιώνει (και) η χώρα μας έχει αναδείξει τη σημασία και την αξία του αγροτοδιατροφικού τομέα.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, ο τουρισμός φαίνεται ότι επικρατεί ως δραστηριότητα τόσο στις ασκούμενες πολιτικές όσο και στη συνείδηση των πολιτών.

Η τουριστική δραστηριότητα εξαρτάται (και) από εξωγενείς παράγοντες. Συνεπώς από μόνη της και χωρίς συνέργειες με τον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα είναι «φτερό στον άνεμο». 

Βάσει αυτών, αποτελεί πυλώνα ανάπτυξης για την περιοχή του Λεωνιδίου,  η αγροτική παραγωγή συνδυαστικά με τη μεταποίηση των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων, εν προκειμένη τη μελιτζάνα, τα άλλα κηπευτικά, τα είδη διατροφής και την παροχή ειδικών τουριστικών υπηρεσιών.  

Σε αυτό το πλαίσιο, είναι αναγκαία, η συνολική στήριξη δράσεων και έργων του αγροτοδιατροφικού τομέα από κοινοτικούς και εγχώριους πόρους. 

 

 

 

 

 

 

.  

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.