Πολιτικη

Σταϊκούρας: Μέρος των εσόδων του καλοκαιριού θα επιστραφεί στους πολίτες

Φωτογραφία: αρχείου ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αυτό, ουσιαστικά, ισχυρίστηκε ο Υπουργός των Οικονομικών, σε σημερινή του συνέντευξη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε, μεταξύ άλλων, την Κυριακή, 10 Ιουλίου 2022, πως και τον Ιούνιο τα έσοδα θα κινηθούν επάνω από τον προκαθορισμένο στόχο, προβλέποντας πως ο πρόσθετος δημοσιονομικός χώρος που θα δημιουργηθεί μέσα στους θερινούς μήνες, θα είναι σημαντικού μεγέθους, λόγω της πολύ καλής πορείας του τουρισμού και την αυξημένη κατανάλωση.

Όσον αφορά νέα έξοδο της χώρας στις αγορές, ο Υπουργός τόνισε πως η Ελλάδα επιδιώκει να βρίσκεται σε "συστηματική επικοινωνία με τις αγορές" και, αναλόγως των διεθνών συνθηκών, να επιτυγχάνει το χαμηλότερο κόστος δανεισμού.

Τέλος, αφού επισήμανε πως ο πληθωρισμός "θ' αποκλιμακώνεται τα επόμενα χρόνια, αλλά δεν θα μας εγκαταλείψει", ανέφερε το εξής:

"Η κυβέρνηση, μετά την ολοκλήρωση της συνταγματικής θητείας της, θα θέσει στην κρίση των πολιτών τον σχεδιασμό της για την επόμενη τετραετία, ο οποίος, αφού μπήκαμε στο τελευταίο έτος, θα αρχίσει να ξεδιπλώνεται."

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.