Πολιτικη

Ξανά στη Βουλή η κωλυσιεργία για το Καταδυτικό Πάρκο Τυρού

Πρόκειται για έργο που έχει ανακοινωθεί από το 2019 και τρία χρόνια αργότερα δεν έχει γίνει τίποτα...

Βασικά σημεία της ερώτησης του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου στη Βουλή προς τον αρμόδιο Υπουργό αναφορικά με τις εξελίξεις για το Καταδυτικό Πάρκο Τυρού:

Το Καταδυτικό Πάρκο Τυρού, όπως έχουν όλοι παραδεχτεί αναμένεται να αποτελέσει ένα  πόλο έλξης για την περιοχή καθώς αυτή διαθέτει τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά για τη δημιουργία ενός τέτοιου Πάρκου. Οι διαδικασίες για τη δημιουργία του Πάρκου ξεκίνησαν το 2015 και το έργο ανακοινώθηκε το 2019. Το 2020 η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μου απάντησε σε ερώτηση ότι το έργο για το Καταδυτικό Πάρκο Τυρού είναι στο στάδιο των υπογραφών και συγκεκριμένα από το Γενικό Διευθυντή Δημόσιας Περιουσίας και Κοινωφελών Περιουσιών του Υπουργείου Οικονομικών. Σήμερα, έχουμε πλέον φτάσει στο 2022 και σας ρωτώ ποια είναι η πρόοδος για τη δημιουργία του Πάρκου και τι πρόκειται να κάνει η Κυβέρνηση.

Γιατί η Περιφέρεια δεν λέει ότι υπάρχει διάδοχο σχήμα; Όπως θα ξέρετε, υπήρχαν καταγγελίες από το σημερινό Περιφερειάρχη, που έχει εκλεγεί με τη σημαία της Νέας Δημοκρατίας, για την Πελοπόννησο ΑΕ.

Λέτε κ. Υπουργέ ότι έχετε στείλει ερώτημα προς την Περιφέρεια και προς τον Δήμο εδώ και δύο χρόνια και δεν υπάρχει απάντηση. Έχει ευθύνη η κυβέρνηση για την αργοπορία, πρέπει να προχωρήσουμε σε λύση, κ. Υπουργέ.

Γι’ αυτό αποστέλλω σήμερα φάκελο προς τον Περιφερειάρχη, Δήμαρχο και τον Πρόεδρο του Τυρού με όλες τις τελευταίες απαντήσεις του Υπουργείου και θα ζητήσω άμεσα συνάντηση ώστε να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.