Πολιτικη

Τροπολογία Κωνσταντινόπουλου που αφορά σε έκταση του Δ. Μεγαλόπολης

Αφορά σε περιοχή που θα μεταβιβασθεί στην «ΜΕΤΑΒΑΣΗ Α.Ε.» από την «ΔΕΗ Α.Ε.». 

Σε δελτίο Τύπου που απέστειλε ο βουλευτής Αρκαδίας με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και Ε' Αντιπρόεδρος της Βουλής αναφέρει:

Στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων που θα συζητηθεί την Παρασκευή στην Ολομέλεια της Βουλής, κατέθεσα την με αρ. 1379/132/14.7.2022 τροπολογία ώστε από τις εκτάσεις που θα μεταβιβασθούν παράνομα στην «ΜΕΤΑΒΑΣΗ Α.Ε. από την «ΔΕΗ Α.Ε.»  να  εξαιρεθούν τα  380 στρέμματα που ανήκουν στο Δήμο Μεγαλόπολης για την συνέχιση της δημιουργίας βιομηχανικής και επιχειρηματικής περιοχής ΒΕΠΕ.

Καλώ τους Βουλευτές Αρκαδίας όλων των κομμάτων να στηρίξουν την ψήφιση της τροπολογίας που κατέθεσα στην Ολομέλεια και θα ψηφιστεί αύριο.

Ακολουθεί η τροπολογία:

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ

Στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων: «Κύρωση της Προγραμματικής Σύμβασης της παρ. 4 του άρθρου 155 του ν. 4759/2020 (Α΄ 245) μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και των ανωνύμων εταιρειών με διακριτικό τίτλο «ΜΕΤΑΒΑΣΗ Α.Ε.» και «ΔΕΗ Α.Ε.». 

ΕΙΣΗΓΗΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ

Με την προτεινόμενη τροπολογία ζητείται η εξαίρεση  μεταβίβασης 380 στρεμμάτων από την «ΔΕΗ Α.Ε.» στη «ΜΕΤΑΒΑΣΗ Α.Ε.» και έχει περιληφθεί στο συνημμένο χαρτογραφικό διάγραμμα του σχεδίου νόμου γιατί η έκταση αυτή, με το υπ' αριθ. 2887/17.12.2013 συμβόλαιο αγοραπωλησίας της Συμβολαιογράφου Μεγαλόπολης Ανδριάνας — Γιολάνδης Γύφτου, έχει μεταβιβαστεί  από τη ΔΕΗ ΑΕ στο Δήμο Μεγαλόπολης, κατά πλήρη κυριότητα με  σκοπό τη δημιουργία βιομηχανικής και επιχειρηματικής περιοχής ΒΕΠΕ»

Ο Δήμος Μεγαλόπολης σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Αρκαδίας και για σειρά ετών, προχώρησαν στην υλοποίηση σημαντικών ενεργειών ωρίμανσης, με σκοπό την ανάπτυξη Επιχειρηματικού Πάρκου του Ν,3982/2Ο11 στην παραχωρηθείσα έκταση. Οι εν λόγω ενέργειες ωρίμανσης εξελίχθηκαν μέχρι και του σταδίου της εκπόνησης Πολεοδομικής Μελέτης και Μελέτης Βιωσιμότητας και διεκόπησαν κατά τη διάρκεια ίδρυσης Φορέα ΕΑΝΕΠ, λόγω των διαδοχικών κρίσεων που έπληξαν τη χώρα τα τελευταία έτη. Τα τελευταία δύο χρόνια εξελίχθηκαν σημαντικές προσπάθειες επανεκκίνησης της διαδικασίας ανάπτυξης του Επιχειρηματικού Πάρκου. Ειδικότερα, με την απόφαση 6/03-062020 της Επιτροπής Παρακολούθησης του ΕΑΠ Μεγαλόπολης, την απόφαση 206/15-062020 του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου και την 95/29-04-2022 συνεχίζονται κανονικά οι διαδικασίες δημιουργίας του.

Για την αντιμετώπιση των ανωτέρω προτείνεται η υπόψη τροπολογία,  οποία προστίθεται στο συζητούμενο σχέδιο νόμου ως άρθρο αυτού και της οποίας το κείμενο έχει ως εξής:

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΔΙΑΤΑΞΗ

«Άρθρο ..

Από τις εκτάσεις που θα μεταβιβασθούν στην «ΜΕΤΑΒΑΣΗ Α.Ε.» από την «ΔΕΗ Α.Ε.» βάση του συνημμένου στο παρόν νομοσχέδιο χαρτογραφικού διαγράμματος εξαιρούνται 380 στρέμματα που ανήκουν στο Δήμο Μεγαλόπολης για την συνέχιση της δημιουργίας βιομηχανικής και επιχειρηματικής περιοχής ΒΕΠΕ.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.