Πολιτικη

"Πώς η κυβέρνηση θέλει να μεταβιβάσει κάτι που δεν της ανήκει στη Μεγαλόπολη;"

Αποσπάσματα από την τοποθέτηση του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου με αφορμή την τροπολογία που κατέθεσε.

Βασικά σημεία της παρέμβασης του βουλευτή Αρκαδίας με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στη Βουλή αναφορικά με τη τροπολογία που κατέθεσα στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ώστε από τις εκτάσεις που θα μεταβιβασθούν στην «ΜΕΤΑΒΑΣΗ Α.Ε.» από την «ΔΕΗ Α.Ε.» να εξαιρεθούν τα 380 στρέμματα που ανήκουν στο Δήμο Μεγαλόπολης:

Κατέθεσα μια τροπολογία για το νομοσχέδιο που αφορά ένα πολύ σημαντικό θέμα της περιοχής της Αρκαδίας και της Μεγαλόπολης. «Θέλω να είμαι ξεκάθαρος για αυτό που συμβαίνει: μέσω της σύμβασης επιχειρείτε να μεταφέρετε 380 στρέμματα στην «ΜΕΤΑΒΑΣΗ Α.Ε», ενώ υπάρχει συμβόλαιο για την αγορά των στρεμμάτων από το Δήμο Μεγαλόπολης, ήδη από το 2013 για να μπορέσει να δημιουργηθεί βιομηχανικό και επιχειρηματικό πάρκο. Από το 2012 μέχρι το 2014 έγιναν από το Δήμο όλα τα προβλεπόμενα για τη δημιουργία του πάρκου και μάλιστα το 2020 ο κ. Χατζηδάκης ανακοίνωσε τη δημιουργία του πάρκου στη Μεγαλόπολη, ένα έργο ύψους 9 εκατ. Ευρώ. Ο ίδιος ο Υπουργός, ο κ. Χατζηδάκης, ανακοίνωσε  τότε τα «16 εμβληματικά έργα» μεταξύ αυτών και το πάρκο της Μεγαλόπολης. Έπειτα από αυτό, το Περιφερειακό Συμβούλιο που εξελέγη με τη σημαία της Νέας Δημοκρατίας έλαβε σχετική απόφαση για την ένταξη και τη χρηματοδότηση του έργου με κωδικό Α.93.α και τίτλο «Κατάρτιση και επικαιροποίηση φακέλου αδειοδότησης του Επιχειρηματικού Πάρκου (ΕΠ) Μεγαλόπολης».

«Πραγματικά είναι ακατανόητο αυτό που κάνετε. Μετά το τραγικό λάθος της κατάργησης της τηλεθέρμανσης και της στήριξης του φυσικού αερίου στην περιοχή, για χάρη ενός επιχειρηματία, μια κίνηση που αντιστοιχεί σε 400% αύξηση για τους κατοίκους, τώρα μεταβιβάζετε κάτι που δεν σας ανήκει και δεν κατανοούμε γιατί συμβαίνει αυτό».

«Πώς παίρνετε τόσο μεγάλη ευθύνη για μια περιοχή για την οποία έχουν ήδη γίνει οι προβλεπόμενες ενέργειες για ένα σημαντικό έργο και έχουν παρθεί αποφάσεις από τα αρμόδια όργανα; Μεταβιβάζετε κάτι που δεν σας ανήκει σε μια εταιρεία που μπορεί σε λίγο μπορεί  να είναι και ιδιωτική. Με ποιο δικαίωμα; Δυστυχώς υπάρχει μια κοινή στόχευση που την είδαμε τόσο με Νέα Δημοκρατία, όσο και με ΣΥΡΙΖΑ για την εξυπηρέτηση οικονομικών συμφερόντων με κοινές καταβολές, τα οποία πρώτα ικανοποιήθηκαν με «την πρώτη φορά αριστερά» και μετά με τη Δεξιά, με αποτέλεσμα να  φτάνετε σήμερα σε σημείο να μεταβιβάζετε ένα οικόπεδο το οποίο κατοχυρώνεται από συμβολαιογραφική πράξη και ανήκει στο Δήμο. Δεν έχει ξαναγίνει ποτέ αυτό ποτέ, κ. Υπουργέ. Εδώ υπάρχουν ποινικές ευθύνες απέναντι στη ΔΕΗ και τον κ.Στάση.  Σας καλώ να κάνετε δεκτή την τροπολογία, να μιλήσετε με την τοπική κοινωνία και να αποτραπεί αυτή εγκληματική ενέργεια που σας προτείνει η ΔΕΗ και εσείς την υιοθετείτε».

Η τροπολογία που κατέθεσα, έφερε τη δέσμευση του Αναπληρωτή Υπουργού, κ. Ν. Παπαθανάση για τη διασφάλιση της κυριότητας του Δ. Μεγαλόπολης επί των εδαφών, ένα ζήτημα που θα παρακολουθήσω στενά από εδώ και στο εξής.

 

(Δελτίο Τύπου)

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.