Πολιτικη

"Φτάνει πια η κοροϊδία και τα ψέματα"

Φωτογραφία: Δελτίο τύπου/ Πράσινο Κίνημα

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Νίκος Καραμπάσης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η διοίκηση Μητσοτάκη θα πρέπει να αντιληφθεί ότι έχει ακόμη την αυτοδύναμη κυβερνητική ευθύνη για τις τύχες της χώρας και του λαού μας.  Τα όσα άκρως ανησυχητικά και επιεικώς ανερμάτιστα και απαράδεκτα σχεδιάζονται - με αποκλειστική ευθύνη της - στα μέτωπα της ακρίβειας και της ενέργειας, έρχονται να συνδυαστούν με τον επιπόλαιο, τυχοδιωκτικό και επιδερμικό τρόπο αντιμετώπισης των εθνικών μας θεμάτων.

Και εξηγούμαστε:

Μετά την κοροϊδία του «power pass» και τα ψίχουλα ζητιανιάς που μοίρασε «στους πολίτες» - αφού πρώτα έγδαρε και λήστεψε κυριολεκτικά κάθε οικογενειακό προϋπολογισμό μαζί με τα Golden boys της ΔΕΗ και τους χρυσοκάνθαρους ολιγάρχες της «Μαξίμου ΑΕ» - ήρθε και η κοροϊδία δήλωση του Πρωθυπουργού ότι πρόκειται για «κόστος της εθνικής μας άμυνας απέναντι σε μία παγκόσμια πρόκληση, που ζητά ευρωπαϊκή απάντηση». Η δυσβάστακτη ακρίβεια όμως και η ωμή ληστεία με τους λογαριασμούς ενέργειας(που συνεχίζεται), έχουν μια συγκεκριμένη πολιτική σφραγίδα και αυτή γράφει: Κυβέρνηση της ΝΔ υπο τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Την ίδια ώρα ένα ακόμη ψέμα από τα κυβερνητικά φερέφωνα «σπάει τα αυτιά μας». Ότι δήθεν μπλοκάραμε την πώληση των Αμερικανικών f-16 στην Τουρκία. Όμως όποιος κάνει τον κόπο και διαβάσει την σχετική τροπολογία που ψηφίσθηκε από την βουλή των ΗΠΑ θα διαπιστώσει ότι τα f-16 μπορούν να πωληθούν κανονικά - όπως έχει ανακοινώσει ήδη ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάϊντεν – αρκεί να διαβεβαιώσει ο Λευκός Οίκος ότι αυτή η πώληση γίνεται προς το συμφέρον των ΗΠΑ και ότι δεν θα χρησιμοποιηθούν για τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο! 

Η Ευρωπαϊκή κρίση που ξεκίνησε από την παραίτηση του Βρετανού Πρωθυπουργού, στη συνέχεια του Ιταλού και συνεχίζεται με απίστευτες δηλώσεις όπως του Γάλλου Προέδρου ότι πρέπει να ετοιμαζόμαστε να βυθιστούμε στο σκοτάδι, το κρύο και την πείνα, για εμάς υπογραμμίζει το τεράστιο κενό πολιτικής εξουσίας που υπάρχει σήμερα στην Ευρώπη, που οδηγεί τους λαούς αναπόφευκτα «σε εκρηκτικές καταστάσεις». Μετά την επιβολή του δίχρονοε εγκλεισμού στα σπίτια μας, την αναίτιο πόλεμο στην Ουκρανία, αυτές οι πολιτικές μας οδηγούν σε ένα ακόμη εφιαλτικότερο «μέλλον». Και πάντα «για το καλό μας».

Το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ καλεί την διοίκηση Μητσοτάκη να συναισθανθεί τις ευθύνες της απέναντι στην ιστορία και το λαό μας και να συνέλθει – έστω και τώρα που ολοκληρώνεται η κοινοβουλευτική θητεία της. Πριν να είναι αργά, για όλους μας.

Γιατί πράγματι «έχουμε πόλεμο» - όπως είπε στη δήλωση του ο Πρωθυπουργός – αλλά πρωτίστως έχουμε πόλεμο με τους εφιάλτες κάθε πολιτικής απόχρωσης, την σήψη και παρακμή που ξεκινάει «από ψηλά» και τελικά με την χειρότερη όψη των εαυτών μας.» 

 

 

 

 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.