Πολιτικη

Τατούλης: "Απόλυτη αδιαφορία" Νίκα για το καταδυτικό πάρκο Τυρού

Φωτογραφία: αρχείου arcadia938.gr

Έχει αποδειχθεί πολλές φορές πλέον ότι η Περιφερειακή Αρχή του κ.Νίκα συνδέεται με την απόλυτη απραξία και την έλλειψη οποιουδήποτε στρατηγικού σχεδιασμού για την ανάπτυξη της Πελοποννήσου.

Η καταστροφική εμμονή του απέναντι στην προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή σε συνδυασμό με το μίσος του για την Αρκαδία έχουν επιφέρει σημαντικές βλάβες στους πολίτες της.

Η πρωτοβουλία του Βουλευτή Αρκαδίας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ κ. Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου να καταθέσει ερώτηση στη Βουλή προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία του καταδυτικού πάρκου Τυρού, ανάγκασε τον αρμόδιο Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Νίκο Ταγαρά να αποκαλύψει την απόλυτη αδράνεια και αδιαφορία του κ. Νίκα για ένα από τα σημαντικότερα έργα για τη Νότια Κυνουρία, την Αρκαδία και την Πελοπόννησο.

Η Περιφερειακή Αρχή του Πέτρου Τατούλη μετά από σχεδόν πέντε χρόνια σκληρής δουλειάς, υπερβαίνοντας όλα τα προβλήματα της γραφειοκρατίας αφού απαιτήθηκε η συνεργασία επτά Υπουργείων, κατάφερε να καταθέσει το φάκελο του έργου στο αρμόδιο Υπουργείο και στη συνέχεια με το ΦΕΚ 439/3.8.2020 άνοιξε ο δρόμος για τον καταδυτικό τουρισμό της Χώρας αφού πρόκειται για την ίδρυση του πρώτου καταδυτικού πάρκου σε επίπεδο Επικράτειας με το νέο νομοθετικό πλαίσιο.

Παράλληλα η προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή προετοίμαζε την κατάθεση φακέλου για το καταδυτικό πάρκο Λουτρακίου, το οποίο ήταν στο τελικό στάδιο καθώς και των καταδυτικών πάρκων Τολού, Ελαφονήσου και Μονεμβασιάς. Με την οριοθέτηση όλων των καταδυτικών πάρκων η Πελοπόννησος θα αποκτούσε ένα δίκτυο υποδομών για οργανωμένο καταδυτικό τουρισμό, αποκτώντας νέα εργαλεία για την ενίσχυση της τοπικής της οικονομίας. 

Το καταδυτικό πάρκο στον Τυρό ήταν απαίτηση των ψαράδων του Τυρού, της τοπικής κοινωνίας και των επαγγελματιών της, οι οποίοι συνεργάστηκαν άψογα με την προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή για την επίτευξη αυτού του υψηλού στόχου.

Καταγγέλλουμε τον κ. Νίκα ως απόλυτα υπεύθυνο για την τεράστια καθυστέρηση στην εξέλιξη της υλοποίησης του καταδυτικού πάρκου στον Τυρό. Από την απάντηση του Υπουργού κ. Νίκου Ταγαρά προκύπτει με σαφήνεια ότι ο κ. Νίκας  δεν είναι απλά ανίκανος και δεν μπορεί να συνεχίσει τα έργα της προηγούμενης Περιφερειακής Αρχής αλλά δρώντας με πολιτική σκοπιμότητα δεν θέλει να τα υλοποιήσει αφού όπως αποκάλυψε ο κ. Υπουργός δεν απαντάει ούτε καν σε ερωτήματα που του απευθύνει το Υπουργείο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η στοχευμένη και ύπουλη πολιτική πράξη του κ. Νίκα να μπει λουκέτο σε μία από τις μεγαλύτερες και πιο έμπειρες αναπτυξιακές εταιρείες της Χώρας την «Πελοπόννησος Α.Ε.» λειτούργησε εις βάρος των συμφερόντων των πολιτών της Πελοποννήσου αφού η συνέχιση της λειτουργίας της συγκεκριμένης εταιρείας θα είχε ως αποτέλεσμα τη μελετητική ωριμότητα σημαντικών αναπτυξιακών έργων για την Πελοπόννησο. Φυσικά μέχρι σήμερα η «Πελοπόννησος Α.Ε.» συνεχίζει να λειτουργεί και να υλοποιεί μόνο τα έργα τα οποία επιθυμεί ο κ.Νίκας.

Ο πολιτικός εξευτελισμός στο μεγαλείο του!    

Δυστυχώς ο κ. Περιφερειάρχης και η «παρέα του» συνεχίζουν να δαπανούν το Δημόσιο χρήμα χωρίς καμία συναίσθηση της οικονομικής πραγματικότητας που βιώνει ο πολίτης της Περιφέρειας μας, επιλέγοντας αυτό να διανέμεται με απευθείας αναθέσεις σε «γνωστούς και φίλους».

 

Υγ. Ο κ. Νίκας δεν βρήκε χρόνο… να ασχοληθεί με το καταδυτικό πάρκο στον Τυρό, γιατί κατανάλωσε όλη την …φαιά ουσία του για τη λειτουργία του υδατοδρομίου στην Τάκα.

(Δ.Τ.)

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.