Πολιτικη

Οδυσσέας: Τοποθέτηση για το πρόβλημα του δημογραφικού

Τι προτείνει το ΠΑΣΟΚ

«Εκτός από την ενεργειακή κρίση και την ακρίβεια που βιώνουμε, δεν πρέπει να ξεχνάμε το πρόβλημα του δημογραφικού. Σύμφωνα με την απογραφή της ΕΛΣΤΑΤ προκύπτει μείωση πληθυσμού της χώρας κατά 383.805 ή κατά 3,5%

Ειδικά για την Αρκαδία μας, μειώθηκε ο πληθυσμός του Δήμου Γορτυνίας -20,71%, του Δήμου Μεγαλόπολης -17,74%, της Νότιας Κυνουρίας -12,43%,  της Βόρειας Κυνουρίας -7,77% και -7,00% της Τρίπολης.

Ο Πρόεδρός μας και το ΠΑΣΟΚ εδώ και καιρό τονίζει πως απαιτούνται γενναίες πολιτικές αποφάσεις και ένα συνολικό πλαίσιο μακροχρόνιου σχεδιασμού ο οποίος περιλαμβάνει:

-              Ένα εκτεταμένο πρόγραμμα κοινωνικής κατοικίας με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης, ώστε οι νέες γενιές να αποκτήσουν επιτέλους πρόσβαση σε φτηνή και ποιοτική κατοικία.

-              Τη δυνατότητα πρόσβασης όλων των παιδιών σε βρεφονηπιακό σταθμό και μια σειρά από εργασιακές διευκολύνεις, ώστε η δημιουργία οικογένειας να μην αποτελεί αντικίνητρο απασχόλησης ή επαγγελματικής εξέλιξης.

-              Τον εκσυγχρονισμό και τη διεύρυνση των δικαιούχων των επιδομάτων τέκνων, όπως επίσης και την καθιέρωση Εθνικού Αποταμιευτικού Λογαριασμού για κάθε παιδί με συμμετοχή τόσο του γονέα όσο και της Πολιτείας»

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.