Πολιτικη

"Έλλειμμα θωράκισης της Δημοκρατίας, η απόπειρα παρακολούθησης του Ν. Ανδρουλάκη"

Ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής Αρκαδίας.

Η αποκάλυψη του ποιοι κρύβονται πίσω από τέτοιες νοσηρές πρακτικές και για ποιους ενεργούν, δεν είναι ένα προσωπικό ζήτημα. Είναι δημοκρατικό μας καθήκον.

Συγκεκριμένα, από τον έλεγχο που έγινε στην τηλεφωνική συσκευή του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής, διαπιστώθηκε η ύπαρξη ύποπτου συνδέσμου (link) που συνδέεται με παράνομο λογισμικό παρακολούθησης.

Σύμφωνα με όσα περιγράφονται στο πόρισμα της ειδικής υπηρεσίας του ευρωκοινοβουλίου, ο κ. Ανδρουλάκης έλαβε γραπτό μήνυμα στις 21 Σεπτεμβρίου 2021, λίγο διάστημα δηλαδή πριν την έναρξη των εσωκομματικών διαδικασιών, στη συσκευή του το οποίο τον καλούσε να πατήσει ένα συγκεκριμένο σύνδεσμο, ο οποίος σύμφωνα με έκθεση του Citizens Lab του Πανεπιστημίου του Τορόντο χρησιμοποιείται ως δόλωμα για την εγκατάστασή του λογισμικού παρακολουθήσεων Predator στο κινητό του στόχου. Αν και το μήνυμα φαίνεται να διαβάστηκε μία ώρα  μετά τη λήψη του, το γεγονός ότι ο κ. Ανδρουλάκης δεν πάτησε ποτέ το σύνδεσμο (link), είναι αυτό που φαίνεται να τον γλίτωσε από τα χειρότερα. Υπήρξε δηλαδή απόπειρα παγίδευσης του τηλεφώνου του κ. Ανδρουλάκη, που αποτράπηκε χάρις την πρόνοιά του να μην ακολουθήσει το σύνδεσμο που θα παγίδευε το τηλέφωνό του.

Ενδεικτικό της σοβαρότητας του συγκεκριμένου ζητήματος είναι το γεγονός ότι σε σύνολο 200 ελέγχων που διενήργησαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Ευρωκοινοβουλίου, ΜΟΝΟ η περίπτωση απόπειρας παγίδευσης του κινητού τηλεφώνου του κ. Ανδρουλάκη εντοπίστηκε. 

Λόγω της σοβαρότητας του θέματος, η κυβέρνηση και η δικαιοσύνη καλούνται να ρίξουν άπλετο φως σε μια υπόθεση που εμφανίζει με τον πιο καταφατικό τρόπο το έλλειμμα θωράκισης της Δημοκρατίας μας.

Εμείς από την πλευρά μας δεσμευόμαστε ότι θα δώσουμε τη μάχη μας με τις σκοτεινές δυνάμεις.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.