Πολιτικη

Στη 200ή επέτειο νίκης από την ιστορική μάχη στο Αγιονόρι ο Π. Τατούλης (vd)

Φωτογραφία: screenshot/youtube

Ο τ. Περιφερειάρχης Πελοποννήσου αναφέρθηκε στη χαμένη ευκαιρία για την Ελλάδα και την Πελοπόννησο του Εορτασμού των 200 χρόνων από την Εθνική Παλιγγενεσία.

Στις Εορταστικές εκδηλώσεις  για την Επέτειο των 200 Χρόνων της Νίκης της ιστορικής μάχης στο Αγιονόρι, παρευρέθηκε ο πρ. Περιφερειάρχης και Επικεφαλής της παράταξης «Νέα Πελοπόννησος» Πέτρος Τατούλης.

Οι εκδηλώσεις διοργανώθηκαν με απόλυτη επιτυχία από το Δήμο Κορινθίων σε συνεργασία με τον «Πατριωτικό Όμιλο Απογόνων Αγωνιστών του 1821».

Ο κ.Τατούλης κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του αναφέρθηκε στη σημαντική αυτή μάχη, η οποία διεξήχθη μόλις δύο μέρες μετά την καταστροφή της στρατιάς του Δράμαλη στα στενά των Δερβενακίων, τονίζοντας τον καθοριστικό ρόλο της στην εξέλιξη του Εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα.

Ο πρ.Περιφερειάρχης έκανε ειδική αναφορά στη χαμένη ευκαιρία για την Ελλάδα και την Πελοπόννησο του Εορτασμού των 200 χρόνων από την Εθνική Παλιγγενεσία, όπου έπρεπε να έχουν διοργανωθεί σημαντικά γεγονότα σε επίπεδο Επικράτειας αλλά και Πελοποννήσου, αφού ο ιστορικός Μοριάς συνέβαλε καθοριστικά στον Εθνικοαπελευθερωτικό Αγώνα.

Τέλος ο κ.Τατούλης επεσήμανε χαρακτηριστικά: «Ο Εορτασμός των 200 Χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση 1821 δεν είναι απλώς μια θύμηση των παλιών ιστορικών γεγονότων αλλά είναι το ρείθρο όπου δημιουργεί τις προοπτικές για ένα καινούργιο όραμα. Ο αναστοχασμός είναι η ευθύνη όλων μας στην ιστορική συνέχεια αυτού του τόπου».

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.