Πολιτικη

Τζιούμης: “Βελτιώνουμε την εικόνα της πόλης, προχωράμε στην ανάπλαση της πλατείας Μαντινείας”

Τα υπό εξέλιξη έργα ανάπλασης της πλατείας Μαντινείας (Μπασιάκου) επισκέφθηκε την Τρίτη (2/8/2022) ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης.

Ο Δήμαρχος υπογράμμισε ότι «υπήρχε μια πλατεία κατασκευασμένη εδώ και δεκαετίες, σε άσχημη κατάσταση. Στόχος μας εξ αρχής είναι να βελτιώνουμε την εικόνα της πόλης και μέσα σε αυτό το πλαίσιο προχωράμε την ανάπλαση της πλατείας Μαντινείας.

Ο ανάδοχος εδώ και λίγες ημέρες έχει ξεκινήσει εντατικά τις εργασίες. Το χρονοδιάγραμμα είναι 12 μήνες. Σε συνεννόηση με τον εργολάβο, στόχος είναι να ολοκληρωθεί το έργο πολύ νωρίτερα από το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα. Θέλουμε σε λίγους μήνες να παραδοθεί μια σύγχρονη, νέα πλατεία στους κατοίκους όλη της πόλης. Ο στόχος που έχει διακηρυχθεί από τη δημοτική αρχή που είναι η βελτίωση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων της πόλης μας και των χωριών μας, επιτυγχάνεται μέσα από δεκάδες έργα που υλοποιούνται αυτή τη στιγμή».

Επίσης, ο Δήμαρχος υπογράμμισε ότι δεν θα κοπεί κανένα δένδρο και θα αυξηθεί το πράσινο. Ενώ, όσον αφορά τη λειτουργία της λαϊκής αγοράς, ο κ. Τζιούμης τόνισε ότι «είμαστε σε συνεννόηση με τους ανθρώπους που δραστηριοποιούνται εκεί και αποφασίστηκε να μην αλλάξει ο χώρος της λαϊκής. Έχουν γίνει καινούργιες διαγραμμίσεις για το λόγο αυτό».

ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ


Επιδιωκόμενος στόχος είναι η αναβάθμιση της περιοχής και η δημιουργία χώρου αναψυχής που θα προσφέρει στην βιοκλιματικότητα της περιοχής.
Οι πέργκολες θα καταλαμβάνουν ένα μεγάλα τμήμα της πλατείας και θα εξασφαλίζουν τον απαραίτητο σκιασμό στο μεγαλύτερο μέρος της πλατείας. Κάτω από τις πέργκολες θα αναπτύσσονται καθιστικά. 
Όσον αφορά τις υποδομές προβλέπεται ηλεκτροφωτισμός με φωτιστικά νέας τεχνολογίας, στον χώρο της πλατείας και των πεζοδρομίων. Θα εφαρμοστούν παρεμβάσεις που αφορούν την διευκόλυνση της προσβασιμότητας στο χώρο, ατόμων με ειδικές ανάγκες ΑΜΕΑ με κινητικά προβλήματα και προβλήματα όρασης, όπως αυτές καθορίζονται από τις κείμενες νομοθετικές διατάξεις. Οι πάσης φύσεως κατασκευές και επεμβάσεις στο έργο θα είναι ήπιες και θα προσαρμόζονται απόλυτα στην υφιστάμενη κατάσταση, ευρισκόμενες από αισθητικής πλευράς σε αρμονία με το φυσικό περιβάλλον.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.