Πολιτικη

Τατούλης: Το χρονικό ενός… «μοιραίου» Δημάρχου και Περιφερειάρχη

"Η Περιφερειακή Αρχή δεν γνωρίζει πως όσοι υπηρετούν το θεσμό της Αυτοδιοίκησης οφείλουν να προτάσσουν το «εμείς» από το «εγώ»."

Η εγωπαθής στάση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, τα αμέτρητα ψέματα, ο φθόνος προς όσους επιτελούν έργο και η τεράστια παραπληροφόρηση, μετά την πολιτική συμπεριφορά του σε ό,τι αφορά τα αντιπλημμυρικά έργα της Καλαμάτας, έγιναν πλέον ορατά σε όλους.

Η Περιφερειακή Αρχή δεν γνωρίζει πως όσοι υπηρετούν το θεσμό της Αυτοδιοίκησης οφείλουν να προτάσσουν το «εμείς» από το «εγώ». 

Ο κ.Νίκας μετά το κρεσέντο λαϊκισμού, επιθετικότητας, υποτίμησης αντιπάλων και

συνεργατών του, που βιώσαμε στην κρίσιμη συνεδρίαση του ΠΕ.ΣΥ.Π της 3-8-2022, για το αντιπλημμυρικό έργο της Καλαμάτας, όπου δεν τηρήθηκαν ούτε τα

προσχήματα της κατ’επίφασιν δημοκρατικής λειτουργίας του ΠΕ.ΣΥ.Π., συνέχισε την παράσταση του «θεάτρου σκιών» με την περιβόητη συνέντευξη στο Διοικητήριο της Π.Ε. Μεσσηνίας.

Ο κ.Νίκας δήλωσε ότι: «τράβηξε του Κάϊν τα βάσανα ως Δήμαρχος, από την Περιφερειακή Αρχή του Πέτρου Τατούλη».

Επιστρατεύοντας τα μεγάλα του ψέματα και τη γνωστή προπαγάνδα του προσπάθησε για μία ακόμη φορά να πείσει την κοινωνία της Καλαμάτας πως η ανυπαρξία έργων στα χρόνια της Δημαρχοντίας του οφείλεται στην προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή. 

Με στόμφο ανέφερε ότι ΑΥΤΟΣ ως Περιφερειάρχης βοηθά την πόλη και τη Δημοτική Αρχή αφού έδωσε 80.000€ για το Φεστιβάλ Χορού, 30.000€ για το Θέατρο και 12.000€ για τις εκδηλώσεις που κάνει ο κ.Γυφτάκης, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στα έργα που εκτελούνται στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού της Υπαπαντής.

Η σύγκριση όμως είναι αμείλικτη και οικτρή για τον ίδιο. Είναι προφανές πλέον ότι φθονεί ακόμη και τη νυν Δημοτική Αρχή που αποτελείται κυρίως από πρώην συνεργάτες του.

Ας υπενθυμίσουμε στον κ.Νίκα τι ξέχασε να αναφέρει από τα έργα της Περιφερειακής Αρχής του Πέτρου Τατούλη που έγιναν στο Δήμο Καλαμάτας και εναγωνίως παλεύει να τα παρουσιάσει ως δικά του: 

• Ξέχασε το έργο αντιδιαβρωτικής προστασίας σε όλο το παραλιακό μέτωπο από Καλαμάτα μέχρι Κιτριές, προϋπολογισμού 12.000.000€.

• Ξέχασε τον εκσυγχρονισμό του βιολογικού της Καλαμάτας, προϋπολογισμού 5.000.000€.

• Ξέχασε την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης, συνολικού μήκους 57χλμ. περίπου που ήταν από αμίαντο σε όλη την πόλη της Καλαμάτας, προϋπολογισμού 4.700.000€.

• Ξέχασε τον κτιριακό εκσυγχρονισμό και την προμήθεια υλικοτεχνικού εξοπλισμού στο Νοσοκομείου Καλαμάτας και στα Κέντρα Υγείας, με προϋπολογισμό που ξεπερνά τα 8.000.000€.

• Ξέχασε την καίρια συμβολή προσωπικά του Πέτρου Τατούλη στην ολοκλήρωση της κατασκευής και στην παραλαβή του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας, όταν με ευθύνη του κ.Νίκα, ο Δήμος Καλαμάτας κινδύνεψε να επιστρέψει στην Ευρωπαϊκή Ένωση περίπου 15.000.000€.

• Ξέχασε τις παρεμβάσεις στη Λακωνικής και την κατασκευή του κόμβου

«Φωτεινή», καίτοι η αρμοδιότητα ήταν αποκλειστικά δική του, προϋπολογισμού 1.500.000€.

• Ξέχασε ότι με την υπογραφή του Πέτρου Τατούλη εντάχθηκαν στην πόλη της Καλαμάτας έργα 9.000.000€  μέσα από το πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ). Στο πρόγραμμα αυτό εντάσσονται όλα τα έργα των αστικών αναπλάσεων που εκτελούνται αυτή τη στιγμή στην Καλαμάτα, συμπεριλαμβανομένων και των έργων στην πλατεία της Υπαπαντής.

• Ξέχασε τη συμβολή της Περιφερειακής Αρχής Τατούλη σε όλες τις πολιτιστικές δράσεις με οικονομική ενίσχυση στο Φεστιβάλ Χορού, στη Φιλαρμονική, στο  ΔΗΠΕΘΕΚ κ.λ.π.

• Ξέχασε τον εκνευρισμό του προς τον κ.Γυφτάκη επειδή ευχαρίστησε την

Περιφερειακή Αρχή Τατούλη για τη στήριξη στο έργο του. 

• Ξέχασε πως αρνιόταν πεισματικά να υπογράψει τις απαραίτητες προγραμματικές συμβάσεις π.χ. για 3ετή χρηματοδότηση του Φεστιβάλ Χορού και του ΔΗΠΕΘΕΚ με ποσό 90.000€.

• Ξέχασε πως με εντολή του στη Διεύθυνση των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καλαμάτας δεν επέτρεψε την αποστολή των μελετών στην Περιφέρεια, μπλοκάροντας ηθελημένα την ένταξη του Σταδίου Καλαμάτας στο ΕΣΠΑ , ενώ γνώριζε ότι η Περιφερειακή Αρχή Τατούλη είχε δεσμεύσει την απαραίτητη χρηματοδότηση για την κατασκευή του έργου. Εξαιτίας του κ.Νίκα η Καλαμάτα στερείται σήμερα από ένα σύγχρονο αθλητικό, προπονητικό κέντρο.

• Ξέχασε πως όταν ο ίδιος δήλωνε πως η ολοκλήρωση του αυτοκινητόδρομου Τρίπολη-Καλαμάτα θα έφτανε μέχρι το «Praktiker», εγκαταλείποντας ουσιαστικά τον Περιμετρικό της Καλαμάτας, η Περιφερειακή Αρχή Τατούλη διεκδίκησε, απαίτησε και κέρδισε την ένταξη του Περιμετρικού της Καλαμάτας στον αυτοκινητόδρομο.

• Ξέχασε ότι με την υπογραφή του Πέτρου Τατούλη εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ το 10ο και το 26ο Δημοτικό σχολείο Καλαμάτας, προϋπολογισμού 4.500.000€.

• Ξέχασε τα αντιπλημμυρικά της Νέας Εισόδου Καλαμάτας.

• Ξέχασε τις δράσεις, τις παρεμβάσεις και τις χρηματοδοτήσεις της Περιφερειακής Αρχής Τατούλη σε πολιτιστικούς συλλόγους, ενισχύοντας τον τουρισμό ιδιαίτερα τις εναλλακτικές μορφές, τις αθλητικές δραστηριότητες και την προβολή των τοπικών προϊόντων, όταν ο ίδιος ως Δήμαρχος ήταν απολύτως ΑΠΩΝ.

Ας θυμηθούμε όμως και τι παρέδωσε ο κ.Νίκας στη Δημοτική Αρχή που προέκυψε από τις εκλογές του 2019:

• Παρέδωσε το μεγάλο πρόβλημα των Ρομά, για το οποίο επί σειρά ετών δεν είχε κάνει απολύτως τίποτα και πλέον έχουν όλοι οι πολίτες αντιληφθεί τη «βαριά σκιά» των ευθυνών του.

• Παρέδωσε χωρίς κανένα σχεδιασμό και καμία πρόταση την παραλιακή ζώνη και το λιμάνι της Καλαμάτας.

• Παρέδωσε 3 εργολαβίες στο εσωτερικό δίκτυο με τεράστια προβλήματα και κακοτεχνίες.

• Παρέδωσε τον Ταΰγετο ως σκουπιδότοπο.

• Παρέδωσε μία πόλη χωρίς στοιχειώδη αντιπλημμυρική παρέμβαση που θρήνησε θύματα από τις πλημμύρες του 2016 και την ώρα που έπρεπε να αποφασίσει για τη ΜΠΕ των αντιπλημμυρικών έργων ΚΡΥΦΤΗΚΕ αναζητώντας επιστημονικές επιτροπές και καθηγητές Πανεπιστημίων να αποφασίσουν, προσπαθώντας να διώξει κάθε ευθύνη από πάνω του. 

• Ήταν ο μεγάλος ηττημένος στη διεκδίκηση της Καλαμάτας ως πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης, στερώντας από την πόλη σημαντικούς πόρους.

Ο κ.Νίκας πιστεύει ότι ακόμα και σήμερα είναι αυτός που πρέπει να «κουμαντάρει» την Καλαμάτα. 

Με στόμφο, αλαζονεία και έλλειψη οράματος, παρουσιάζει ως «άθλο» του τα 11.000.000€ που δαπανώνται για την κατασκευή ενός πολυτελούς Διοικητηρίου! Παρότι γνώριζε ότι υπήρχαν ώριμες μελέτες για την ανακατασκευή, την αντισεισμική προστασία και την ενεργειακή αναβάθμιση του κτηρίου, που θα απαιτούσαν πολύ λιγότερα χρήματα.

Η Περιφερειακή Αρχή Τατούλη παρέλαβε το Διοικητήριο της Καλαμάτας ως «ορφανό», αφού το διεκδικούσε το Ελληνικό Δημόσιο μέσω του Υπουργείου Οικονομικών. Ουδέποτε είχε ασχοληθεί ο κ.Νίκας είτε ως Αντινομάρχης, είτε ως Δήμαρχος, έτσι ώστε το κτήριο να αποτελεί σήμερα περιουσία της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Απαιτήθηκε η ισχυρή πολιτική βούληση του Πέτρου Τατούλη καθώς και επίπονες και επίμονες δικαστικές και διοικητικές διαδικασίες προκειμένου με τελεσίδικη δικαστική απόφαση να κατοχυρωθεί ως περιουσιακό στοιχείο της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Η προσωπική επιλογή του κ.Νίκα να διατεθούν 11.000.000€, ιδιαίτερα στις δύσκολες και κρίσιμες στιγμές που βιώνει σήμερα η κοινωνία, θα κριθεί από τους πολίτες εάν το συγκεκριμένο έργο και με ποιο τρόπο θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της Καλαμάτας.  

Την ώρα που οι υπηρεσίες υπολειτουργούν λόγω ελλείψεως προσωπικού, η χλιδή και οι πολυτέλειες των κτιριακών συγκροτημάτων που τις στεγάζουν είναι πολύ πιθανό να υπηρετούν «προσωπικές εμμονές» και όχι το Δημόσιο συμφέρον. 

Ο φθόνος, η ζήλεια και η υπεροψία, όταν χαρακτηρίζουν μία πολιτική προσωπικότητα που έχει την ευθύνη διοίκησης ενός θεσμού της Αυτοδιοίκησης επιφέρει καταστροφικά αποτελέσματα, ιδιαίτερα όταν συνυπάρχουν με την αλαζονεία το ψεύδος και την αχαριστία.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.