Πολιτικη

"Το μέγα σκάνδαλο των υποκλοπών θαμμένο στην άμμο των διακοπών"

Φωτογραφία: Δελτίο τύπου/ Οικολόγοι Πράσινοι

Ανακοίνωση των Οικολόγων Πράσινων

Το θέμα της παρακολούθησης του δημοσιογράφου, Θ. Κουκάκη και του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη, μέσω παράνομου κακόβουλου λογισμικού, σύμφωνα με ΜΜΕ, έχει σταματήσει να αποτελεί επικαιρότητα για την πλειοψηφία των ελληνικών μέσων ενημέρωσης με σύμμαχο τις ημέρες του Αυγούστου.

 Από τόσους μάχιμους δημοσιογράφους, κανείς δεν αναρωτήθηκε τι μπορεί να συμβαίνει και παραιτούνται δύο κομβικά πρόσωπα με αρμοδιότητες για την ασφάλεια και τις παρακολουθήσεις (Κοντολέων, Δημητριάδης-ανιψιός Μητσοτάκη) στην Ελλάδα; Εκκωφαντική σιωπή στα ΜΜΕ.  Ένα ζήτημα που θα μπορούσε να αποτελέσει βόμβα μεγατόνων, θάφτηκε κάτω από την άμμο των καλοκαιρινών διακοπών. Ντρεπόμαστε για τη σιωπή που έχει επιβληθεί στα ΜΜΕ. Ντρεπόμαστε για την πλειοψηφία των δημοσιογράφων που αντί να επιτελούν το λειτούργημά τους, παίρνουν κατευθύνσεις από την Κυβέρνηση για το τι θα πουν, πως και πότε θα το πουν.

Έχουμε απογοητευτεί πλήρως που καμία αρχή δεν έχει ξεκινήσει έρευνα για το θέμα. Ντρεπόμαστε για τις πρακτικές που ζούμε καθώς σε καμία περίπτωση δεν συνάδουν με ένα δημοκρατικό πολίτευμα.

Καταδικάζουμε μαζί με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (EFJ) τις νομικές ενέργειες που αποσκοπούν στη φίμωση και τον εκφοβισμό του Τύπου. Σε αντίστοιχα περιστατικά σε άλλες χώρες θα έπεφταν Κυβερνήσεις.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.