Πολιτικη

"Τρία χρόνια Νίκα, τρία χρόνια χαμένα για την Πελοπόννησο"

Φωτογραφία: αρχείου arcadia938.gr

Ανακοίνωση του πρώην Περιφερειάρχη, Υπουργού και Βουλευτή Αρκαδίας και νυν Περιφερειακού Συμβούλου, κ. Πέτρου Τατούλη

Ολοκληρωθήκαν τρία ολόκληρα χρόνια από την ημέρα που ο κ.Νίκας ανέλαβε τη διοίκηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Δυστυχώς ο απολογισμός είναι θλιβερός.

Η διοίκηση Νίκα σε ό,τι αφορά το θεσμικό πλαίσιο ταυτίζεται με τη διάλυση των Συλλογικών Οργάνων (του Περιφερειακού Συμβουλίου και της Οικονομικής Επιτροπής) και με την απαξίωση των αιρετών εκπροσώπων των πολιτών.

Η αδράνεια, η ραστώνη, η ανικανότητα και η στασιμότητα είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά επιλογής διοίκησης από τον κ.Περιφερειάρχη. Απουσία διεκδίκησης για την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Πελοποννήσιοι πολίτες.  

Χωρίς όραμα, χωρίς προγραμματισμό, χωρίς σχέδιο, χωρίς κανένα μεγάλο έργο.

Ο λαϊκισμός και ο ρεβανσισμός κυριαρχούν σε ό,τι αφορά τα έργα που παρέλαβε από την προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή. Σκόπιμες και μεγάλες καθυστερήσεις, προπαγάνδα και ψέματα, προσπάθεια ιδιοποίησης έργων που ανήκουν στην προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή, είναι βασικές πλέον πολιτικές πρακτικές σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες.

Η υποβάθμιση του προφίλ της Πελοποννήσου σε θέματα που αφορούν την τουριστική ανάπτυξη και η πλήρη ανυπαρξία σχεδιασμού και έργων σε ό,τι αφορά τον πρωτογενή τομέα.

Επιλεκτικές χρηματοδοτήσεις μόνο σε αρεστούς σε ό,τι αφορά την ενίσχυση και τη συνδιοργάνωση αθλητικών  και πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Απευθείας αναθέσεις, παρατάσεις και συμπληρωματικές συμβάσεις έχουν πλέον γίνει κανόνας στη διαχείριση των δημοσίων έργων.

Η ανικανότητα διοίκησης αποτελεί ένα γεγονός που  έχει προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στο ανθρώπινο δυναμικό των υπηρεσιών της Περιφέρειας Πελοποννήσου σπέρνοντας φόβο και διχόνοια.

Παράνομες προγραμματικές συμβάσεις οι οποίες επανειλημμένα επιστρέφουν από τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα ως μη νόμιμες και κωλυόμενες να υπογραφούν.

Ο κ.Νίκας με αποκλειστική του ευθύνη προσπάθησε να βάλει λουκέτο στην Αναπτυξιακή εταιρεία «Πελοπόννησος Α.Ε.», γεγονός που μέχρι σήμερα δεν το έχει καταφέρει, συκοφαντώντας και πετώντας λάσπη στην προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή επειδή ήθελε να δημιουργήσει μέσω της «Μοριάς Α.Ε.» - ΑΟΤΑ (Ανώνυμη Εταιρεία – Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης), δικό του «μαγαζί», ελέγχοντας το σύνολο των μετοχών για να μπορεί ανενόχλητος να προβαίνει σε επιλογές της αρεσκείας του.

Επέλεξε να αποκλείσει, αν και πρώην Δήμαρχος, τον Α’ Βαθμό Αυτοδιοίκησης και την ΠΕΔ (Περιφερειακή Ένωση Δήμων) Πελοποννήσου για να είναι αυτός ο «απόλυτος Άρχων». 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η ανάθεση στην «Μοριάς Α.Ε.»-ΑΟΤΑ του συνόλου του ποσού περίπου 1.500.000€ για το έργο ευαισθητοποίησης που αφορά τη ΣΔΙΤ για τα απορρίμματα, μέσω προγραμματικής σύμβασης που φυσικά αναγκάστηκε να τροποποιήσει, αφού ο αρχικός σχεδιασμός του να μη γίνει διαγωνισμός και τα χρήματα να μοιραστούν αποκλειστικά από τον ίδιο με τη διαδικασία των απευθείας αναθέσεων ήταν εντελώς παράνομος.

Πολιτικά παιχνίδια και απόλυτη ανευθυνότητα σε ό,τι αφορά ιδιαίτερα σημαντικά έργα για την Πελοπόννησο με χαρακτηριστικότερα παραδείγματα το ζήτημα του φυσικού αερίου και τα αντιπλημμυρικά έργα της Καλαμάτας.

Όλα τα ανωτέρω αποτελούν ένα μικρό δείγμα ενεργειών και χαρακτηριστικών της Περιφερειακής Αρχής Νίκα που αποδεικνύουν ότι για την Πελοπόννησο τα τρία χρόνια Νίκα είναι τρία χρόνια χαμένων ευκαιριών για την ανάπτυξη του τόπου μας και τρία χρόνια κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος. Ο χρόνος πλέον για την Περιφερειακή Αρχή  Νίκα μετρά αντίστροφα. 

Ο επικεφαλής και τα μέλη της «Νέας Πελοποννήσου» δεσμεύονται ότι στους μήνες που απομένουν, μέχρι την αποχώρηση του κ.Νίκα και των συνεργατών του από τη διοίκηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου, να παρουσιάσουν στους πολίτες ένα νέο συμβόλαιο εμπιστοσύνης, με συγκεκριμένο σχεδιασμό και προτάσεις που θα καλύψουν το χαμένο χρόνο και θα οδηγήσουν την Πελοπόννησο σε ένα καλύτερο αύριο κάνοντας μια Νέα Αρχή.

 

 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.