Πολιτικη

Πράσινο Κίνημα: Στηρίζουμε το εμβληματικό προϊόν Ελιά Καλαμάτας ΠΟΠ

Αδιανόητη η απόφαση και αυτού του υπουργού, να υποβαθμίσει το προϊόν, κόντρα, μάλιστα,  στην απόφαση του ΣτΕ.

Άλλη μία απαράδεκτη απόφαση που υπονομεύει τον εθνικό σχεδιασμό για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας έλαβε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Γεωργαντάς. 

Το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ καταγγέλλει την απόφαση του Υπουργού, να καταχωρηθεί η ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας στο μητρώο ποικιλιών ως συνωνύμου της ποικιλίας ελιάς «ΚΑΛΑΜΩΝ/KALAMON». Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης με την απόφαση του αυτή, εξισώνει την ονομασία “Καλαμάτα” με την ποικιλία “Ελιάς Καλαμών”, κόντρα μάλιστα στην τελευταία απόφαση του ΣτΕ, για το συγκεκριμένο θέμα. Πρόκειται για μία παράλογη πολιτική προσέγγιση που θυσιάζει την ποιότητα και τη μοναδικότητα του προϊόντος, στο βωμό συγκεκριμένων συμφερόντων. 

Αξίζει να αναφέρουμε ότι την ίδια απόφαση είχε πάρει και η η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ/ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ, και ο τότε αρμόδιος Υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου. Η απόφαση της τότε κυβέρνησης, καταρρίφθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), έχοντας μάλιστα ως συμμάχους μία σειρά από στελέχη της ΝΔ που είχαν καταγγείλει τον τότε Υπουργό Βαγγέλη Αποστόλου. 

Σήμερα, η κυβέρνηση της Ν.Δ. ήρθε για ακόμα μία φορά να θεσμοθετήσει αυτά που τότε κατήγγειλε. Οι δήθεν "αριστεροί" και οι δήθεν "άριστοι" χωρίς καμία ιδεολογική πολιτική διαφορά, συμπλέουν για ακόμα μία φορά και αποδεικνύονται απλώς κακοί διαχειριστές της καθημερινότητας. 

Δεν πρέπει να ξεχνάμε και την άλλη απαράδεκτη πολιτική σύμπλευση για την περιοχή, των δύο κυβερνήσεων, (ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ/ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ) που αφορά  τον ΧΥΤΑ της Μεσσηνίας που σχεδιάζεται να κατασκευαστεί στη θέση "Παλιοροβούνι" Οιχαλίας. Ένα έργο που έχει σχεδιαστεί να υλοποιηθεί, πάνω στο υδροφόρο ορίζοντα, από όπου ποτίζονται πολλές καλλιέργειες, μεταξύ των οποίων και ελαιώνες. Άρα, από τη μία αφαιρούν την αποκλειστική ονομασία του εμβληματικού προϊόντος και από την άλλη ρισκάρουν να χαλάσουν τη φήμη του προϊόντος, από μία μελλοντική μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα από τα οξέα του ΧΥΤΑ.  

Το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ, δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην ποιοτική αναβάθμιση της διατροφικής μας αλυσίδας και στην προστασία των εμβληματικών ΠΟΠ προϊόντων μας. Αυτό εξάλλου εμπεριέχεται στην πρόταση Εθνικής Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, ως τμήμα του Εναλλακτικού Σχεδίου Πράσινης Διακυβέρνησης, το οποίο θα παρουσιαστεί στη Συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ, την Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου στις 13.00.  

Για το συγκεκριμένο θέμα ο συμπρόεδρος του Πράσινου Κινήματος Κώστας Καλογράνης δήλωσε τα εξής: "Το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ στηρίζει το δικαίωμα της προστασίας του εμβληματικού μας προϊόντος, της Ελιάς Καλαμάτας ΠΟΠ. Στη δική μας οραματική πολιτική πρόταση, για μία Εθνική Παραγωγική Ανασυγκρότηση, με "πράσινο" πρόσημο, αυτό είναι αυτονόητο. Οι επόμενες εθνικές εκλογές, είναι με απλή αναλογική και το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ, θα εκπροσωπεί τον "πράσινο χώρο" στο ελληνικό κοινοβούλιο. Και τότε θα διορθώσουμε όλες τις στρεβλές πολιτικές αποφάσεις των δήθεν αριστερών και των δήθεν αρίστων..."  

Δώσε Δύναμη στις Πράσινες Φωνές
Go Green με το Πράσινο Κίνημα

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.