Πολιτικη

Στη γιορτή του Αγιωργίτικου κρασιού αντιπροσωπεία της "Νέας Πελοποννήσου"

Φωτογραφία: Δελτίο Τύπου

Ο Πέτρος Τατούλης αναφέρθηκε στη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλουν οι οινοποιοί σε δύσκολους καιρούς.

Στη μεγάλη γιορτή του Αγιωργίτικου κρασιού, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Μεγάλες Μέρες Νεμέας 2022» παρευρέθηκε ο πρ.Περιφερειάρχης και επικεφαλής της παράταξης «Νέα Πελοπόννησος» Πέτρος Τατούλης, συνοδευόμενος από στελέχη της παράταξης του.

Ο κ.Τατούλης συνομίλησε με οινοποιούς και ξεναγήθηκε στους αμπελώνες, στα κελάρια και στις σύγχρονες εγκαταστάσεις των οινοποιείων της ευρύτερης περιοχής.

Ο  Πελοποννησιακός αμπελώνας ανήκει στους μεγαλύτερους αμπελώνες της Χώρας μας, διαθέτοντας δύο σημαντικές ποικιλίες ΠΟΠ το Αγιωργίτικο Νεμέας και το Μοσχοφίλερο Μαντινείας, όπου το Αγιωργίτικο  κατέχει τη μεγαλύτερη ζώνη ονομασίας προέλευσης κόκκινου κρασιού στην Ελλάδα. 

Οι αμπελουργοί αναφέρθηκαν στα μεγάλα προβλήματα και στις ζημιές που δημιουργήθηκαν από τις συνεχιζόμενες εναλλαγές του καύσωνα-ξηρασία με τις έντονες βροχοπτώσεις, ζητώντας από τον πρ.Περιφερειάρχη να συμβάλλει για την επίλυση των πολλαπλών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν όχι μόνο οι αμπελώνες των οινοποιών αλλά και οι παραγωγοί της Κορινθιακής σταφίδας και της επιτραπέζιας σουλτανίνας στην περιοχή του Δήμου Νεμέας και σε όλη σχεδόν την Κορινθία.

Ο κ.Τατούλης αναφέρθηκε στη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλουν οι οινοποιοί σε δύσκολους καιρούς και δεσμεύτηκε ότι στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα αναλάβει πρωτοβουλία για ευρεία συνάντηση με εκπροσώπους παραγωγών και οινοποιών με στόχο να υπάρξουν συγκεκριμένες λύσεις άμεσης καταγραφής των ζημιών και πληρωμής των αποζημιώσεων. 

Αν δεν ικανοποιηθούν το συντομότερο δυνατόν επεσήμανε  ο κ.Τατούλης τα δίκαια αιτήματα των πληγέντων παραγωγών και δεν ενισχυθούν με συγκεκριμένα μέτρα οι οινοποιοί, οι επιπτώσεις θα είναι πολλαπλές στο σύνολο της αλυσίδας παραγωγής κρασιού, γεγονός το οποίο πιθανόν θα έχει απρόβλεπτες δυσμενείς συνέπειες για την τοπική μας οικονομία.

Στις επισκέψεις παρευρέθηκαν η Περιφερειακή Σύμβουλος Ντίνα Νικολάκου καθώς και τα στελέχη της «Νέας Πελοποννήσου» Απόστολος Παπαφωτίου, Γιάννης Ροτζιώκος και Παναγιώτης Πιτσάκης. 

(Δελτίο Τύπου)

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.