Πολιτικη

Το ταξίδι του 48ου Φεστιβάλ ΚΝΕ κάνει στάση στην πλ. Αρεως

Την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου, στις 8 το βράδυ. 

Φέτος πραγματοποιείται μέσα σε ένα σωρό σύνθετων εξελίξεων όπως είναι η ακρίβεια που σαρώνει εδώ και μήνες τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά, μη δίνοντας το δικαίωμα σε χιλιάδες οικογένειες για διακοπές, ο βαρύς χειμώνας που είναι μπροστά μας και έχει βάλει σε πολλές σκέψεις το λαό της χώρας μας για το αν θα μπορεί να ανταπεξέλθει, καθώς το κόστος για την ενέργεια έχει φτάσει στα ύψη, η υπόθεση των υποκλοπών και των παρακολουθήσεων κ.α.

Ζητήματα της επικαιρότητας που δείχνουν την ολομέτωπη επίθεση που δεχόμαστε και φαίνεται να μην έχει τελειωμό. Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ έχουν αποδείξει επανειλημμένα ότι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή πάλης για την διεκδίκηση των συμφερόντων και των αναγκών του λαού και της εργατικής τάξης. Τα τελευταία χρόνια υπήρξαν στιγμές που ο λαός μας χαμογέλασε, ένιωσε περήφανος και πήρε ανάσα αισιοδοξίας.

Είναι εκείνες που το ΚΚΕ και η ΚΝΕ έπαιξαν καθοριστικό ρόλο, που οι κομμουνιστές βγήκαν μπροστά στον αγώνα. Από την περίοδο του 1ου εγκλεισμού με τις μεγάλες πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις, τον γιορτασμό του πολυτεχνείου σε περίοδο απαγόρευσης των διαδηλώσεων, τόσο στην Αθήνα, που κυνηγήθηκαν οι διαδηλωτές από τις αύρες και τα ΜΑΤ, αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδος, τον αγώνα των απεργών στο λιμάνι του Πειραιά αλλά και εκείνων στο εμφιαλωτήριο της επιχείρησης ¨Μαλαματίνα¨ στη Θεσσαλονίκη που απαιτούν ανάκληση των απολύσεων και υπογραφή ΣΣΕ, τον αγώνα των ντελιβεράδων της e-food.

Μέχρι και τους μαθητικούς αγώνες, που εν μέσω πανδημίας κορωνοϊού οι μαθητές παλεύουν για να παρθούν όλα τα μετρά προστασίας της υγείας των μαθητών και όλων των εργαζομένων στα σχολεία αλλά και για την κατάργηση της ΕΒΕ, της τράπεζας θεμάτων κ.α. Επίσης δε μπορούμε να παραβλέψουμε και τους αγώνες των φοιτητών για να μην περάσει η πανεπιστημιακή αστυνομία αλλά και για να μην γίνουν τα πανεπιστήμια κέντρα απόκτησης πανάκριβων πιστοποιητικών που καμία σχέση δεν έχουν με τη διαδικασία της εκπαίδευσης και της μόρφωσης, άλλωστε αυτός ο αγώνας των φοιτητών είναι που ανέδειξε σε 1η δύναμη πανελλαδικά την Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας μετά από 36 χρόνια γκρεμίζοντας κραυγαλέα από την 1η θέση τη ΔΑΠ, την παράταξη της ΝΔ.Σε αυτούς τους αγώνες οι κομμουνιστές ήταν, είναι και θα είναι μπροστά κάθε μέρα.

Σε αυτούς τους αγώνες καλούμε τη νέα γενιά να παλέψει, να βαδίσει και να συμπορευτεί με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ.Το σύνθημα που έχουμε επιλέξει φέτος είναι: Η νέα γενιά με το ΚΚΕ, για ¨το μεγάλο, το ωραίο, το συγκλονιστικό¨. Σοσιαλισμός η απάντηση τον 21ο αιώνα. Το σύνθημα του 48ου Φεστιβάλ είναι εμπνευσμένο από τα σπουδαία λόγια του Νίκου Μπελογιάννη, όπου συμπυκνώνονται εύστοχα και αρμονικά τα δεκάδες συναισθήματα που γεννά η πάλη των κομμουνιστών για έναν κόσμο ¨στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων¨, τον Σοσιαλισμό.

Γιατί ο αγώνας μας είναι και ¨μεγάλος¨ και ¨ωραίος¨ και ¨συγκλονιστικός. Άλλωστε δε θα μπορούσε να ήταν και αλλιώς καθώς είναι ποτισμένος με ανώτερες αξίες και ιδανικά, που διακατέχεται από αυταπάρνηση και συνεχή πάλη ενάντια στην αδικία και την εκμετάλλευση, που τον τροφοδοτεί με αστείρευτη δύναμη και αντοχή η βαθιά πίστη ότι τελικά θα επικρατήσει το δίκιο. Η πεποίθηση ότι τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν, ότι υπάρχει η δυνατότητα να ζήσουμε καλύτερα, έξω από τα όρια αυτού του σάπιου συστήματος, αποτελεί τον οδηγό μας για την καθημερινή δράση στο σήμερα, τη διαμόρφωση πλαισίων πάλη, την πρωτοπόρα δράση σε όλους τους μαζικούς φορείς, τους χώρους νεολαίας.

Παλεύουμε για όλες τις σύγχρονες ανάγκες της εργατικής τάξης, γιατί σήμερα είναι ώριμο αυτές να ικανοποιηθούν. Υπάρχουν τα μέσα και οι δυνατότητες, που όμως φρενάρονται από τις προτεραιότητες του αστικού κράτους, του ίδιου του συστήματος. Για αυτό το ΚΚΕ και η ΚΝΕ μπορούμε με αποτελεσματικότητα να πρωτοστατήσουμε σε μεγάλους αγώνες, να βάζουμε εμπόδια, να μετράμε μικρές νίκες κλπ.Το Φεστιβάλ στηρίζεται και προβάλλει την καινοτόμα πολιτική πρόταση του ΚΚΕ, που δεν μασάει τα λόγια του γιατί τα στηρίζει στις πράξεις του.

Γιατί σήμερα που γενικεύεται η εφαρμογή νέων τεχνολογιών, υπάρχουν οι επιστημονικές, τεχνολογικές και παραγωγικές δυνατότητες για να ζήσουμε πολύ καλύτερα, με βάση τις σύγχρονες λαϊκές και κοινωνικές ανάγκες. Τον τεράστιο πλούτο που παράγουν οι εργαζόμενοι με τη δουλειά τους να τον απολαμβάνουν οι ίδιοι μαζί με τις οικογένειές τους κι όχι να τον αρπάζουν οι λίγοι, να τον συσσωρεύουν οι μέτοχοι των επιχειρηματικών ομίλων μεγαλώνοντας την απόσταση στο πως ζούμε οι πολλοί και στο πώς θα μπορούσαμε να ζούμε.

Η κοινωνία δε μένει στάσιμη, η ιστορία της γράφεται καθημερινά, και σε συνθήκες φαινομενικής στασιμότητας, σε εποχές που δείχνουν ζοφερές και σκοτεινές. Η κοινωνική εξέλιξη κινείται εμπρός, όταν τροφοδοτείται από τη βαθιά πεποίθηση ότι ¨μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό¨, αν πιστέψει αποκλειστικά στην αστείρευτη δύναμη του, ώσπου να κατακτήσει τη δική του εξουσία, για να διαμορφώσει ένα σύστημα ανθρώπινο, χωρίς εκμετάλλευση.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ φέτος περιλαμβάνει:

Το φεστιβάλ ξεκινάει στις 8 με τον Κώστα Τσελά(έντεχνο τραγούδι)

Ακολουθεί Αφιέρωμα στον Ν.Μπελογιάννη,από μέλη της ΚΝΕ.

Στην συνέχεια,θα ακολουθήσει ομιλία από την Βασιλική Γκιόκα , μέλος του ΓΠ Πελοποννήσου του ΚΚΕ 

Το φεστιβάλ θα κλείσει με λαϊκό γλέντι, με συμμετοχή συγκροτήματος.

Στο χώρο του φεστιβάλ, θα υπάρχει:

° Βιβλιοπωλείο της Σύγχρονης εποχής 

°Μαθητική έκθεση για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία

° σκάκι

° Τραπεζάκι από την ΠΕΑΕΑ -ΔΣΕ

Ο.Β. της ΚΝΕ στην Τρίπολη 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.