Πολιτικη

Αναφορά Παπαηλιού για τις ζημιές σε καλλιέργειες στην Αρκαδία από αγριόχοιρους

Την κατέθεσε στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Σκρέκα.

Στην Αρκαδία, και όχι μόνον, τα τελευταία χρόνια ο πληθυσμός των αγριόχοιρων έχει πολλαπλασιαστεί και οι εκ μέρους τους έφοδοι σε καλλιέργειες είναι συνεχείς, με συνέπεια να προκαλούνται εκτεταμένες ζημίες σε καλλιέργειες. 

Χωρίς να παραβλέπεται, ότι η αντιμετώπιση του προβλήματος είναι δύσκολη, προτείνονται παρεμβάσεις στη διάρκεια και τη συχνότητα της κυνηγετικής περιόδου για τον αγριόχοιρο, όπως ενδεικτικά η επιτάχυνση της έναρξης της κυνηγετικής περιόδου και η απελευθέρωση της θήρας όλες τις ημέρες της εβδομάδας.

Εκτός αυτών των παρεμβάσεων, πρέπει να καλυφθεί το κενό που συνιστά, η μη αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ των  προκαλούμενων από τους αγριόχοιρους ζημιών σε αγροτικές καλλιέργειες. 

Διαφορετικά, οι αγρότες θα εξακολουθήσουν  να αντιμετωπίζουν (και εξ αυτού του λόγου) πρόβλημα επιβίωσης. 

Η εγκατάλειψη  του πρωτογενούς τομέα και της υπαίθρου θα επιταθούν περαιτέρω.

Οι περιλαμβανόμενες, στις κατατεθείσες στο παρελθόν σχετικές αναφορές και ερωτήσεις προς τον αρμόδιο Υπουργό, προτάσεις δεν  έχουν λάβει «σάρκα και οστά».

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, κατέθεσα προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας την  υπ΄ αριθ. 799/5.9.2022 επιστολή του Αγροτικού Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Αρκαδίας «Η Ένωση».

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.