Πολιτικη

Νέα απάντηση Γιαννακούρα σε Λαμπρόπουλο-Σκαντζό

Φωτογραφία: Δελτίο Τύπου/ Ευάγγελος Γιαννακούρας

 Η απάντηση του τέως Αντιπεριφερειάρχη στις σημερινές ανακοινώσεις των κ. Σκαντζού και Λαμπρόπουλου

«Θα …θα …θα…πάψε ρε παραμυθά»!

Πιστέψτε με, μου είναι αρκετά δυσάρεστο να επανέρχομαι και να επαναλαμβάνομαι σ’ ένα θέμα που για μένα τελείωσε με την πρώτη ανακοίνωση μου.

Διαβάζοντας όμως τις ανακοινώσεις των δύο συναδέλφων αντιπεριφερειαρχών δεν μπορώ να μη σηκώσω το γάντι και να μην απαντήσω , σεβόμενος πάντα κυρίως όλους αυτοί που το διάβασαν.

Σέβομαι πάντα τους συμπατριώτες μας και γνωρίζουν οι πάντες ότι απευθύνομαι σε αυτούς πάντα με ειλικρίνεια και αγάπη.  Η δύναμή μου στηρίζεται και αντλείται από αυτούς και όχι από υψηλά κομματικά στελέχη, όπως συμβαίνει με εσάς . Με ενοχλεί δε αφάνταστα το ψέμα και η παραπληροφόρηση προς αυτούς.

Η σημερινή περιφερειακή αρχή του κ. Νίκα στην προσπάθεια της να σταθεί στα πόδια της, λόγω ανυπαρξίας έργων και πληθώρας λόγων, καταφεύγει στο ψέμα. Το ψέμα όμως έχει κοντά ποδάρια.

Σκέφτομαι πως εάν δεν έθιγα εκτός ημερήσιας διάταξης το θέμα αυτό στο τελευταίο περιφερειακό συμβούλιο και αν δεν θορυβούνταν οι αγαπητοί συνάδελφοι δεν θα έτρεχαν πρωί πρωί με την αυγούλα στο ΕΚΑΒ Τρίπολης για να δικαιολογήσουν την ανυπαρξία τους.

Ότι τάραξα τα λιμνάζοντα ύδατα της περιφερειακής αρχής Νίκα με ικανοποιεί, αν και στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα.

Επειδή κ.Λαμπρόπουλε, αναφέρθηκες ότι εκμεταλλεύτηκα το θάνατο ενός συμπατριώτη μας, σου απαντώ, ότι εγώ ως Χειρουργός με το θάνατο έχω παλέψει πολλές φορές και το συγκεκριμένο περιστατικό είναι μία πραγματικότητα και εκθέτει όλους τους εμπλεκόμενους με τα κοινά στην Αρκαδία.

Επειδή αγαπητέ κ. Λαμπρόπουλε,  προσπάθησες να κάνεις το μαύρο άσπρο και για μία ακόμα φορά «ξύστηκες στην γκλίτσα του τσοπάνη», οφείλω να σου απαντήσω με αριθμούς και ημερομηνίες.

Είμαι βέβαιος πως λόγω του «ευγενικού» και «μειλίχιου» ύφους που διαθέτεις θα ζητήσεις δημόσια «συγγνώμη» για τα μεγάλα ψέματα που είπες στους συμπατριώτες μας.

Η μόνη δικαιολογία που υπάρχει για εσένα, λόγω της μεγάλης απουσίας σου από τα κοινά της Αρκαδίας, είναι πως ίσως κάποιοι σε πληροφόρησαν λανθασμένα.

Να σε ενημερώσω ορθά λοιπόν:

«Εργασίες Εκσυγχρονισμού και Αναβάθμισης των Κέντρων Υγείας Δημητσάνας, Τρόπαιων και Λεωνιδίου » το έργο εντάσσεται στο σύνολο  του έργου για τα Κέντρα Υγείας Πελοποννήσου που ενέταξε ο Πέτρος Τατούλης στο ΕΣΠΑ, με προϋπολογισμό που ξεπερνά τα 5.000.000€

 Συγκεκριμένα με την με αριθμ. πρωτ.2344/17.09.2018 (Κωδ.ΠΕΛ34 Εκδ.7/0) πρόσκληση προς τους δικαιούχους και με το ID 52679/08.10.2018 Τεχνικό Δελτίο Πράξης και με την με αριθμ. πρωτ. 236/27-02-2019 εντάχθηκαν τα Κέντρα Υγείας Δημητσάνας, Τροπαίων και Λεωνιδίου και εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση τους.

 

«Κέντρο Υγείας Άστρους»,  η δική μας Περιφερειακή Αρχή δημοσιοποίησε τη με αριθμ. πρωτ. 1259/28.3.2019 πρόσκληση και στη συνέχεια κατάθεσε με το με ID 67530-10.4.2019 Τεχνικό Δελτίο Πράξης προς την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Πελοποννήσου για την ένταξη της πράξης στο Ε.Π. «Πελοπόννησος», βάσει της οποίας υποβλήθηκε σχετική πρόταση για να ενταχθεί το έργο στο ΕΣΠΑ.

«Καθ’ ύψος επέκταση του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης», προϋπολογισμού 250.000€. Το έργο είναι εξ ολοκλήρου έργο της δικής μας περιφερειακής αρχής καθώς των Συμβούλων που ψήφισαν την έγκριση και τον προϋπολογισμό της μελέτης στο τότε Περιφερειακό Συμβούλιο.

«Εκσυγχρονισμός  Ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού» του Γενικού Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης. Το  σύστημα μαγνητικής τομογραφίας π/υ 1.000.000€, το σύστημα ψηφιακής μαστογραφίας π/υ 250.000€, το μηχάνημα τεχνητού νεφρού αιμοδιήθησης  αιμοδιαδιήθησης και on-line μεθόδων π/υ 111.000€, εντάχθηκαν χάρη στη μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλε ο Πέτρος Τατούλης και οι συνεργάτες του για την αναβάθμιση υπηρεσιών υγείας στους πολίτες της Αρκαδίας, όπου ολοκληρώθηκε το φυσικό αντικείμενο της πράξης (στο 100%) σύμφωνα με την με αριθμ. πρωτ.3340/16/09/2016 (με ΑΔΑ: 65357Λ1-8Ε4) έγγραφο της ΕΥΔ Ε.Π. Περιφέρειας Πελοποννήσου.     

Επίσης δικό μας έρεγο αποτελεί η «προσθήκη ολοκληρωμένου Ψ.Τ. ενηλίκων και ολοκληρωμένου Ψ.Τ. παίδων/εφήβων στο Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης», συνολικού προϋπολογισμού 10.000.000€. 

Σε ό,τι αφορά το έργο της «προμήθειας του Ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού του Γενικού Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης», προϋπολογισμού 1.981.182,84€, εξειδικεύτηκε και δεσμεύτηκε η χρηματοδότηση του από την προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή. Με σκόπιμη μεγάλη καθυστέρηση, εντάχθηκε το έργο το 2020 και σύμφωνα με την απόφαση της έγκρισης ανακατανομής πιστώσεων στο Πρόγραμμα  Δημοσίων Επενδύσεων-ΠΔΕ (με  ΑΔΑ: Ψ3ΩΟ7Λ1-Α69) μέχρι το τέλος του 2022 έχουν πιστωθεί μόνο 10.000€, γεγονός που σημαίνει ότι μέχρι σήμερα δεν υπάρχει καμία απολύτως υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου!

Απένταξη έργου στεγάστρου ΕΚΑΒ Τρίπολης, προϋπολογισμού 10 χιλιάδων ευρώ.

Απένταξη έργου επισκευής ασθενοφόρου, προϋπολογισμού 100 χιλιάδων ευρώ.

 

Σε ό,τι αφορά την ανακοίνωση του κ.Σκαντζού, ο οποίος αποκαλεί τον Πέτρο Τατούλη, τον Γιώργο Ρουμελιώτη και εμένα ως παλιομοδίτες πολιτικούς, θα ήθελα να του απαντήσω πως ο αριθμός των ψήφων των Αρκάδων συμπολιτών μας, αποδεικνύει ότι τα όσα λέει ο κ.Σκαντζός δεν έχουν απολύτως καμία σημασία. Και επ’ ευκαιρία να του θυμίσω πως εμένα με τίμησαν 13 χιλιάδες συμπατριώτες μας, γιατί εκτίμησαν το έργο μου και τους ευχαριστώ για μία ακόμα φορά για την αγάπη και την εμπιστοσύνη τους προς το πρόσωπό μου, ενώ αυτός, κατόρθωσε αν και βοηθούμενος από συγκεκριμένο πολιτικό, να πάρει 3,5 χιλιάδες ψήφους.

Γιατί αγαπητέ Μανώλη, ξέχασες να αναφέρεις και τη συνάδελφο ιατρό και επί σειρά ετών Περιφερειακή Σύμβουλο που τιμούν οι Αρκάδες πολίτες κα.Κλειώ Κορώνη-Παπαντωνίου;

Πρέπει να ξέρεις ότι ο φθόνος είναι πολύ κακός σύμβουλος! 

 

Βαγγέλης Γιαννακούρας

Περιφερειακός Σύμβουλος Αρκαδίας

τέως Αντιπεριφερειάρχης  Αρκαδίας

Μέλος Κεντρικής Πολιτικής ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.