Πολιτικη

"Οι πολίτες τώρα ξέρουν ότι όταν ψηφίζεις ΠΑΣΟΚ, σου βγαίνει ΠΑΣΟΚ"

Απόσπασμα από τη σημερινή τηλεοπτική παρουσία του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου.

Συγκεκριμένα ο βουλευτής Αρκαδίας και Ε' Αντιπρόεδρος της Βουλής κατά την παρουσία του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ανέφερε μεταξύ άλλων:

Για το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ιταλία και την άνοδο της ακροδεξιάς: Η ακροδεξιά στην Ιταλία θα είναι η επόμενη κυβέρνηση επειδή αυτό επέλεξαν οι πολίτες, δυστυχώς. Είναι μια πραγματικότητα, διαφωνώ με το αποτέλεσμα αλλά το σέβομαι. Αυτό που πρέπει να σκεφτούμε τώρα ως πολίτες και ως πολιτικό σύστημα αφορά το δίδαγμα από την εμπειρία της ακροδεξιάς στην Ελλάδα. Γιατί και στην Ελλάδα έχουμε δει πρόσφατα την ακροδεξιά στους κυβερνητικούς σχηματισμούς. Επίσης, σήμερα υπάρχουν κορώνες ακροδεξιάς από πολιτικές δυνάμεις με σκοπό την εκμετάλλευση πολιτικών κερδών. Αυτό πρέπει να προσέξουμε.

Η Ευρώπη έχει αντικειμενικά προβλήματα τα οποία οδηγούν σε αδιέξοδα, όπως η στήριξη στα εθνικά θέματα των κρατών – μελών, η πώληση εξοπλισμών σε τρίτες χώρες που απειλούν άλλες χώρες της Ε.Ε. αλλά και η συνειδητοποίηση ότι η Ευρώπη δεν είναι αυτόνομη ενεργειακά, διατροφικά και στρατιωτικά. Αυτά δημιουργούν τις συνθήκες για την άνοδο της ακροδεξιάς. Το ίδιο έγινε και στην Ελλάδα,  το 2010, όταν η πλατεία Συντάγματος μάζεψε ετερογενή πλήθη με αντισυστημικά χαρακτηριστικά.

Το ΠΑΣΟΚ δεν ήταν τότε εκεί, γιατί είναι θεσμικό κόμμα και αντιδρά με ψυχραιμία απέναντι στις κρίσεις. Είναι σεβαστό το γεγονός ότι πολίτες πιέστηκαν από τα μνημόνια και αντέδρασαν, αλλά πρέπει να θυμηθούμε πώς τα κόμματα αντιμετώπισαν και εκμεταλλεύτηκαν αυτή την αντίδραση. Γι΄ αυτό οι πολίτες εξαπατήθηκαν από τα «Ζάππεια», όπου η Νέα Δημοκρατία προσπαθούσε ψευδώς να τους καθησυχάσει και από όσους με λαϊκισμό τους έταξαν ότι μπορούν να αλλάξουν την πορεία της χώρας καταργώντας τα πάντα «με ένα νόμο και ένα άρθρο». Έχουμε μάθει από τα λάθη του παρελθόντος;

Αναφορικά με την πορεία του ΠΑΣΟΚ: Ο κ. Ανδρουλάκης είχε ξεκαθαρίσει από τις εσωκομματικές εκλογικές διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ, ότι με τον ίδιο στην ηγεσία, θα είμαστε ένα αυτόνομο κόμμα, το οποίο με βάση το πρόγραμμα και τις ιδέες θα ζητήσει την ψήφου του ελληνικού λαού. Δημιουργούμε μια δυνατή ομάδα που στοχεύει στη διακυβέρνηση, με δομημένο σοσιαλδημοκρατικό πρόγραμμα και σαφείς προϋποθέσεις συνεργασίας. Όποιοι ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ, ξέρουν ότι θα τους βγει ΠΑΣΟΚ, οπότε οποιαδήποτε άλλη συζήτηση είναι περιττή. Από εδώ και πέρα οι πολίτες σιγά- σιγά, θα κατανοήσουν ότι η πολιτική και η στρατηγική μας έχουν πυρήνα τη διακυβέρνηση της χώρας μέσα από την αυτονομία.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.