Πολιτικη

Δέσμευση Πλεύρη σε Οδυσσέα για ασθενοφόρο στο Κ.Υ. Τροπαίων (vd)

Φωτογραφία: αρχείου arcadia938

Διαβάστε όσα ειπώθηκαν στη Βουλή στην ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό Υγείας ο βουλευτής Αρκαδίας και Ε' Αντιπρόεδρος της Βουλής.

Ο Υπουργός ανακοίνωσε ότι σύντομα θα παραδοθεί το ασθενοφόρο στο ΚΥ Τροπαίων. Υιοθετεί την πρόταση να αναλάβουν προσωρινά οι πυροσβέστες ως οδηγοί ασθενοφόρου, αναφέρει μεταξύ άλλων σε δελτίο Τύπου που απέστειλε ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Βασικά σημεία της ομιλίας του βουλευτή Αρκαδίας, από τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε στη Βουλή για την έλλειψη οδηγών ασθενοφόρων σε Τρόπαια και Δημητσάνα:

- Ύστερα από μια αναπάντητη ερώτηση στις 29 Ιουνίου και μια αναπάντητη αναφορά στις 3 Μαρτίου επανέρχομαι σήμερα με επίκαιρη ερώτηση για την έλλειψη οδηγών ασθενοφόρων σε Τρόπαια και Δημητσάνα. Στα Τρόπαια υπάρχει μόνος ένας επικουρικός οδηγός και δεν υπάρχει ασθενοφόρο.  Οι περιοχές αυτές είναι απομονωμένες και αρκετά χιλιόμετρα μακριά από το νοσοκομείο της Τρίπολης. Καμία Κυβέρνηση δεν πρέπει να αντιμετωπίζει αυτούς τους πολίτες ως πολίτες κατώτερης κατηγορίας. Υπάρχει επίσημη καταγγελία που ασθενής έπαθε έμφραγμα και το ασθενοφόρο χρειάστηκε ώρες για να φτάσει. Άρα χρειαζόμαστε ασθενοφόρο και οδηγούς.

- Προτείνω κ. Υπουργέ το εξής. Σύμφωνα με το Νόμο 4368/2016 στο άρθρο 78, οδηγοί ασθενοφόρων μπορεί να είναι προσωπικό του πυροσβεστικού σώματος και προσωπικό των ΟΤΑ. Αυτή τη στιγμή, που τελείωση η δύσκολη περίοδος με τις πυρκαγιές, μπορεί να σταλεί πρόσκληση στο κλιμάκιο των πυροσβεστών της Γορτυνίας και να αξιοποιηθούν ως οδηγοί ασθενοφόρου. Η εκπαίδευσή τους θα γίνει στην Τρίπολη ώστε να μην μετακινούνται στην Αθήνα. Να δώσουμε σε αυτούς τους ανθρώπους ένα μικρό οικονομικό κίνητρο και έτσι να λύσουμε προσωρινά το ζήτημα διότι με τον ΟΑΕΔ θα υπάρξει καθυστέρηση. Φέρτε αύριο στο νομοσχέδιο μια τροπολογία ώστε να υπάρξει το κίνητρο και να λυθεί προσωρινά το θέμα.

Ο Υπουργός, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου του κ. Κωνσταντινόπουλου:

- Παραδέχτηκε την έλλειψη ασθενοφόρων, αλλά και οδηγών

- Δήλωσε ότι έγινε η παραλαβή του ασθενοφόρου που προορίζεται για τα Τρόπαια

- Δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει την πρότασή μου για εκπαίδευση στην Τρίπολη των πυροσβεστών που θα μπορούν να αναλάβουν ως οδηγοί ασθενοφόρων προσωρινά με ένα μικρό οικονομικό κίνητρο.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.