Πολιτικη

"Στοιχεία ΣΟΚ - Φτωχοποιούνται οι Έλληνες κάθε μέρα που περνά"

Φωτογραφία: Eurostat

Ανακοίνωση του Πράσινου Κινήματος

· 2 νέες έρευνες δείχνουν συγκλονιστικά στοιχεία για την κοινωνία · Αναγκαία η αλλαγή στο μείγμα πολιτικής με το Πράσινο Σχέδιο Διακυβέρνησης του Πράσινου Κινήματος

Δύο νέες έρευνες έρχονται να επιβεβαιώσουν αυτό που βιώνει η ελληνική κοινωνία καθημερινά. Τόσο η Eurostat όσο και η ΕΛΣΤΑΤ με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο περιγράφουν, ότι οι Ελληνίδες και οι Έλληνες, κάθε μέρα που περνά φτωχοποιούνται όλο και περισσότερο. Είναι πλέον πασιφανές, ότι και οι επιστημονικά τεκμηριωμένες εκθέσεις, επιβεβαιώνουν την θέση του Πράσινου Κινήματος για αλλαγή στο μείγμα της πολιτικής.

Στην έκθεση της ευρωπαϊκής αρχής καταγράφεται ότι η Ελλάδα είναι ανάμεσα στις τέσσερις χώρες της Ε.Ε. στις οποίες το ποσοστό του πληθυσμού που κινδυνεύει να βρεθεί σε καθεστώς φτώχειας αυξήθηκε ανάμεσα στο 2019 και το 2021.

Αυτό, μάλιστα, έρχεται σε μια περίοδο που, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, το μέσο εισόδημα στην Ε.Ε. μετά την πανδημία παρουσιάζει αυξητική τάση. Είναι επίσης χαρακτηριστικό, ότι άλλες χώρες όπως η Βουλγαρία, η Ρουμανία και η Κύπρος κατάφεραν να μειώσουν τον κίνδυνο φτώχιας για τους πολίτες τους, ενώ στην Ελλάδα, συνέβη ακριβώς το αντίθετο. Τα περίπου 50 δις που έχουν διατεθεί από την κυβέρνηση με τη δικαιολογία να προστατέψουν τους πιο ευάλωτους, είχαν το αντίθετο αποτέλεσμα. Αύξησαν τις κοινωνικές ανισότητες, την ακρίβεια και το ποσοστό του πληθυσμού που κινδυνεύει να βρεθεί σε καθεστώς φτώχειας.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η έκθεση της ΕΛΣΤΑΤ, για τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς, στην οποία καταγράφεται ότι οι πολίτες ξοδεύουν παραπάνω από το μισό τους εισόδημα μόνο για σίτιση και στέγαση. Είναι προφανές, ότι η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, έχει ευνοήσει μόνο συγκεκριμένες μεγάλες επιχειρήσεις, την ίδια ώρα που η κοινωνία αντιμετωπίζει τεράστιες δυσκολίες με την ακρίβεια. Η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, εμπεριέχει έναν Επιδοματικό Εθισμό της κοινωνίας, με ταυτόχρονη ισχυροποίηση των μεγάλων επιχειρήσεων σε βάρος των μικρομεσαίων. Αυτό, όμως έχει ως αποτέλεσμα την διάλυση της οικονομίας και της ευημερίας των πολιτών.

Το Πράσινο Κίνημα, στη Συνέντευξη Τύπου που έδωσε στη ΔΕΘ παρουσίασε το «Πράσινο Σχέδιο Διακυβέρνησης», το εμπεριέχει και σύγχρονες επεξεργασμένες πολιτικές για να ενισχυθεί η κοινωνική συνοχή και να στηριχτούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Για το συγκεκριμένο θέμα ο συμπρόεδρος του Πράσινου Κινήματος Κώστας Καλογράνης, δήλωσε τα εξής: «Η κυβέρνηση των Δήθεν Αρίστων, έχει μείνει μετεξεταστέα στην κοινωνική πολιτική, στην αντιμετώπιση της ακρίβειας και στην ενίσχυση των φτωχών οικογενειών και των μικρομεσαίων. Την αποτυχία της περιγράφουν οι τεκμηριωμένες εκθέσεις, τόσο από την Ε.Ε., όσο και από την Ελλάδα. Μοναδική πολιτική απάντηση, είναι το Πράσινο Σχέδιο Διακυβέρνησης, που έχει εκπονήσει το Πράσινο Κίνημα. Για αυτό και οι επόμενες εκλογές είναι κρίσιμες».

Διαβάστε την έκθεση της Eurostat εδώ. Διαβάστε την έκθεση της ΕΛΣΤΑΤ εδώ.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.