Πολιτικη

Υπόμνημα Γ. Φαράντου προς την Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Φωτογραφία: Δελτίο Τύπου

Στη συνεδρίαση της 23-10-2022.

κ. Πρόεδρε, 
συντρόφισσες και σύντροφοι,
φίλες και φίλοι,

Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή, παρίσταμαι στη σημερινή Κ.Ε., ως μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αρκαδίας. Σας μεταφέρω τους αγωνιστικούς χαιρετισμούς των συντρόφων της Αρκαδίας και την προσμονή τους για την εντατικοποίηση της αγωνιστικής δράσης, η οποία θα καταφέρει την πολιτική αλλαγή προς την προοδευτική διακυβέρνηση.

Όπως και σε όλη την Ελλάδα, έτσι και στην Αρκαδία, οι καταστροφικές πολιτικές της κυβέρνησης, με την πολλαπλή στεγαστική, οικονομική και υγειονομική κρίση, έχουν προκαλέσει προβλήματα  που αγγίζουν ακόμα και την ίδια την αξιοπρεπή διαβίωση των πολιτών και των ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Η επίκληση των συνεπειών του πολέμου στο εξωτερικό για την αποκλειστική δικαιολόγηση της ακρίβειας, αποτελούν εμφανείς δικαιολογίες για την άσκηση πολιτικής που έχει ως αντικείμενο τη φτωχοποίηση των πολλών και την απόδοση υπερκερδών στους ολίγους.

Στην Αρκαδία, η φτωχοποίηση των τοπικών κοινωνιών με αποκορύφωμα το πρόωρο κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων, για χάρη της εξάρτησης από το φυσικό αέριο αποτελεί ένα ιδιαίτερα βαρύ πλήγμα για την τοπική κοινωνία. Αυτό το πλήγμα ακολουθεί την ενεργειακή ακρίβεια και την ακρίβεια των αγαθών στην Αρκαδία και απειλεί την αξιοπρεπή διαβίωση των πολιτών της.

Απέναντι σε αυτή τη νεοφιλελεύθερη λαίλαπα, η Αρκαδία ορθώνει το ανάστημα της. Η πρόσφατη επιτυχής εκδήλωση της υποδοχής των νέων μελών στην Τρίπολη, η εκλογή δύο Ιατρών από το ψηφοδέλτιο στις εκλογές του Ιατρικού Συλλόγου, η επικείμενη συμμετοχή στις εκλογές του ΓΕΩΤΕΕ, αποτελούν μεταξύ άλλων ενδείξεις της μεταστροφής της στάσης του κόσμου προς την αναζήτηση της πορείας προς την προοδευτική διακυβέρνηση.

Μια επικείμενη εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και η δημιουργία μιας προοδευτικής διακυβέρνησης θα οδηγήσει στην άσκηση πολιτικών των οποίων τα μέτρα θα είναι ωφέλιμα για την κοινωνία και τις κοινωνικές ομάδες και εν τέλει, για εμάς τους ίδιους τους πολίτες.

Αθήνα, 23-10-2022

Με εκτίμηση,
Γεώργιος Φαράντος 
ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Τρίπολης Αρκαδίας

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.