Πολιτικη

Το μήνυμα του Γιώργου Παπαηλιού για την 28η Οκτωβρίου

Φωτογραφία: Δελτίο Τύπου/ Γιώργος Παπαηλιού

O Βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για την αυριανή εθνική επέτειο

Το «όχι» της 28ης Οκτωβρίου, το Έπος 1940-1941 και η Εθνική Αντίσταση 1941-1944 που ακολούθησε, αποτυπώνουν το πνεύμα αντίστασης, το οποίο διαπερνά την ιστορία του λαού μας, έχοντας μετασχηματιστεί  σε  διαχρονική στάση ζωής. Αυτήν που του επέτρεψε να αντιμετωπίσει όσους κατά καιρούς  επιβουλεύτηκαν την ανεξαρτησία, την ελευθερία, τη δημοκρατία.

Εκείνη την περίοδο, το φασισμό. 

Ο φασισμός, που σήμερα «σηκώνει» και πάλι «κεφάλι», υπό διαφορετικές και διάφορες μορφές, αλλά πάντα  με τους ίδιους στόχους,    μπορεί  να αντιμετωπισθεί με την ενεργοποίηση εναντίον του, των λαών  και των δημοκρατικών πολιτικών δυνάμεων. 

Ο σεβασμός προς τη μνήμη της γενιάς του ΄40 και της Εθνικής Αντίστασης και η ευθύνη για το μέλλον, επιβάλλουν τη μεταλαμπάδευση του πνεύματος αντίστασης από γενιά σε γενιά. 

Σήμερα, ο Ελληνισμός, και όχι μόνον, αντιμετωπίζει την  επιθετικότητα της Τουρκίας σε όλα τα πεδία όπου αυτή αναπτύσσεται, αναδεικνύοντας  τη στρατηγική στόχευσή της, τον έλεγχό του (του Ελληνισμού) και ευρύτερων περιοχών, γεωστρατηγικά, γεωπολιτικά και οικονομικά.

Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου αποτελεί ευκαιρία επανασύνδεσης με το νήμα της Ιστορίας. 

Η ιστορική μνήμη, το ασταθές και πολεμικό διεθνές, ευρωπαϊκό και περιφερειακό περιβάλλον επιτάσσουν, η χώρα μας να αντιμετωπίσει την τουρκική επιθετικότητα, διαμορφώνοντας εθνική στρατηγική, σε συμπόρευση με την Κύπρο. Απαιτούνται κινήσεις προληπτικής αποτροπής και αποφασιστικής αντιμετώπισης των επιθετικών ενεργειών της Τουρκίας, αλλά και ενεργού παρουσίας  στο περιφερειακό και ευρωπαϊκό γίγνεσθαι, για τις οποίες εκ των ων ουκ άνευ προϋποθέσεις αποτελούν η θωράκιση της αμυντικής ικανότητας, η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και η διασφάλιση της εθνικής ενότητας.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.