Πολιτικη

"Το σκάνδαλο Πάτση κορυφή του παγόβουνου της διαφθοράς στην Κυβέρνηση"

Φωτογραφία: Δελτίο Τύπου

Δήλωση του Πρόδρομου Εμφιετζόγλου.

Ο Αντρέας Πάτσης, παλαιός Σημιτικός και από το 2019 βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, αποκαλύπτεται πρωταγωνιστής σκανδάλου με εισπρακτικές εταιρείες και με αγορά κόκκινων δανείων. Συναγωνιζόμενος ξένα funds, ο Αντρέας Πάτσης αγόρασε «κόκκινα δάνεια» ύψους 160 εκ. ευρώ με 4,3 εκατ., κερδοσκοπώντας πάνω στη δυστυχία του Ελληνικού λαού. 

Από το 2016, ο Αντρέας Πάτσης συνέστησε εισπρακτική εταιρεία, με το όνομα Elite Executive Transportation  Services, με μέτοχο, κατά 70% , τον γυιό του Πάρη Πάτση και συνέταιρο τη σύζυγο του Υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα Αγγελική Στεργιούλη, με ποσοστό 30 %. 

Ο Αντρέας Πάτσης, αλλά και ο Υπουργός Δικαιοσύνης «λησμόνησαν» να δηλώσουν στο Πόθεν Έσχες τις δραστηριότητες αυτές. 

Το σκάνδαλο παραβιάζει ευθέως τόσο το άρθρο 57 του Συντάγματος όσο και το νόμο 3449/2010, σύμφωνα με τον οποίο απαγορεύεται υπουργός η βουλευτής να συμμετέχει στο κεφάλαιο  ή στη Διοίκηση εξωχώριας εταιρείας. 

Προφανώς, η πολιτική και η ηθική διάσταση του θέματος από την εμπλοκή πολιτικών και Κυβερνητικών παραγόντων σε τέτοια ανάξια και άθλια έργα, είναι πολύ μεγαλύτερο σκάνδαλο από κάθε ενδεχόμενο ποινικό αδίκημα. 

Η Νέα Δημοκρατία, όσο και αν προσπαθεί να αποστασιοποιηθεί από το σκάνδαλο, είναι υπόλογη για την καλπάζουσα διαφθορά στους κόλπους της. Το σκάνδαλο Πάτση είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. 

Η Πατριωτική Ένωση καταγγέλλει στον Ελληνικό λαό τη Νέα Δημοκρατία, που κατέστησε καθεστώς τη διαφθορά και ζητά πλήρη διερεύνηση του σκανδάλου και παραπομπή των υπευθύνων στη Δικαιοσύνη. 

Προφανώς, η συνεταιρική σχέση της συζύγου του Υπουργού Δικαιοσύνης με τον πρωταγωνιστή του σκανδάλου Αντρέα Πάτση εγείρει επίσης και για τον ίδιο μεγάλο πολιτικό θέμα. 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.