Πολιτικη

H "Πατριωτική Ένωση" για την καταδίκη Τσιάρτα

Φωτογραφία: enwsi.gr

Δήλωση εκπροσώπου Τύπου Πατριωτικής Ενωσης Π. Δούμα για καταδίκη Β. Τσιάρτα

Η καταδίκη του Βασίλη Τσιάρτα, που τίμησε φέροντας το εθνόσημο την χώρα μας, γιατί εξέφρασε τις απόψεις του πρέπει να προβληματίζει κάθε πολίτη που πιστεύει τόσο στην ελευθερία του λόγου.  

Η υιοθέτηση εκ μέρους του πολιτικού συστήματος των ακραίων φωνών των ακτιβιστών της «θεωρίας του φύλου» δημιουργεί μείζον ζήτημα στην χώρα μας και χρησιμεύει ως εργαλείο για την κατάπνιξη των αντιθέτων φωνών.  

Η θρησκευτική συνείδηση των Ελλήνων και η πίστη τους σε παραδοσιακές αξίες, δεν μπορεί και δεν πρέπει να διώκεται. 

Καλούμε την κυβέρνηση – στα βήματα των υπολοίπων κυβερνήσεων της Ευρώπης που αντιλαμβάνονται το λάθος της προωθήσεως αυτής της εξτρεμιστικής ατζέντας και το διορθώνουν – να αναλάβει δράση. 

(Δ.Τ.)

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, Βασίλης Τσιάρτας, καταδικάστηκε χθες, Πέμπτη, από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών για τρανσφοβική ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με το δικαστήριο να του επιβάλλει φυλάκιση δέκα μηνών και χρηματική ποινή 5.000 ευρώ με αναστολή.

Κατά του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή είχε καταθέσει μήνυση το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών, δια της προέδρου του Μαρίνας Γαλανού αλλά και κατά όσων είχαν εκτοξεύσει απειλές κατά της ζωής της το τελευταίο διάστημα.

Η καταδικαστική απόφαση κατά του Τσιάρτα, όπως αναφέρει και σε ανάρτηση του στο Facebook ο δικηγόρος Βασίλης Σωτηρόπουλος αποτελεί την πρώτη απόφαση εφαρμογής του αντιρατσιστικού νόμου 927/1979 για δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους λόγω ταυτότητας φύλου, όπως αυτός τροποποιήθηκε το 2014.

Η ποινή ήταν  10 μήνες φυλάκιση και 5.000€ χρηματική ποινή με αναστολή.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.