Πολιτικη

"Όλοι μαζί, τελικά, έφαγαν τα μούτρα τους"

Φωτογραφία: αρχείου arcadia938.gr

Ανακοίνωση της ΑΣΕ (ΠΑΜΕ) ΔΕ Αρκαδίας

Για μια ακόμα φορά οι εκπαιδευτικοί έδωσαν μαζική, αποφασιστική και περήφανη απάντηση στην κυβέρνηση, το υπουργείο Παιδείας και την κ. Κεραμέως, στην προσπάθεια επιβολής του τρόπου που θα εκλέγουν τους εκπροσώπους τους, στην απόπειρα να επιβάλλουν με απαράδεκτες πρακτικές και μεθόδους μια ηλεκτρονική ψηφοφορία - παρωδία.

     Τα τεράστια ποσοστά αποχής στις ηλεκτρονικές αρχαιρεσίες για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια είναι η καλύτερη απάντηση στη αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ και του ΥΠΑΙΘ, στην προσπάθεια ελέγχου και χειραγώγησης των σωματείων, στην επιβολή νόθων και διάτρητων διαδικασιών, στην προσπάθεια γενίκευσης του νόμου έκτρωμα του Χατζηδάκη σε όλες τις διαδικασίες του συνδικαλιστικού κινήματος, στην απόπειρα να λυγίσουν έναν κλάδο εργαζομένων που δίνει καθημερινά μάχες απέναντι στην πολιτική που υποβαθμίζει τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και ορθώνει νέους ταξικούς φραγμούς στα παιδιά των λαϊκών οικογενειών. Ειδικά στην Αρκαδία η αποχή ξεπέρασε το 50% και επίσης είναι ενθαρρυντικό ότι το Πανελλαδικό ποσοστό είναι πολύ μεγαλύτερο με χαρακτηριστικό παράδειγμα το ποσοστό στο λεκανοπέδιο της Αττικής που αγγίζει το 80%!!! 

      Η αποχή των εκπαιδευτικών αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία για αυτή τη φορά βρήκε απέναντί της ένα ενιαίο συντονισμένο μπλοκ δυνάμεων που επέλεξαν να «κάνουν πλάτη» στην κυβέρνηση και το Υπουργείο, τις δυνάμεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού σε ΔΟΕ - ΟΛΜΕ και ΑΔΕΔΥ, τις πρόθυμες συνδικαλιστικές παρατάξεις της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ που επέλεξαν να νομιμοποιήσουν αυτή τη διαδικασία, τους μηχανισμούς “παραγόντων” και διευθύνσεων που μέχρι και την τελευταία ώρα πίεζαν με όλα τα μέσα. Όλοι μαζί, τελικά, έφαγαν τα μούτρα τους.

      Το αποτέλεσμα αυτό, αποδεικνύει για μια ακόμα φορά, ότι οι εργαζόμενοι έχουν τη δύναμη να τσαλακώνουν και να ακυρώνουν στην πράξη, αντιδημοκρατικές, αντιλαϊκές και άδικες αποφάσεις των Κυβερνήσεων και αποτελεί παρακαταθήκη για τους αγώνες όλων των εργαζομένων. Οι εκπαιδευτικοί παραμένουν όρθιοι μέσα από τα σωματεία τους, για να υπερασπιστούν τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών, τη ζωή και τη δουλειά με δικαιώματα και αξιοπρέπεια.

Στις 9 Νοέμβρη συνεχίζουμε! Καμία αναμονή, καμιά “προσαρμογή”!

Η μαζική συμμετοχή στην απεργία είναι συνέχεια και κλιμάκωση των αγώνων των εκπαιδευτικών αλλά και όλων των εργαζομένων. Απεργούμε, ξεσηκωνόμαστε για να μην πληρώσει πάλι ο λαός. 

Όλοι στην Απεργία και στη συγκέντρωση στις 10:30 το πρωί, στην πλατεία Πετρινού στην Τρίπολη, συγκέντρωση που καλεί και το σωματείο μας, η ΕΛΜΕ Αρκαδίας.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.