Πολιτικη

"Aυτοψία" Τατούλη στο φράγμα Ασωπού

Φωτογραφία: Δελτίο Τύπου/ Νέα Πελοπόννησος

Το Φράγμα του Ασωπού στην Κορινθία επισκέφθηκε ο πρ.Περιφερειάρχης και επικεφαλής της παράταξης «Νέα Πελοπόννησος» Πέτρος Τατούλης

Σκοπός του κ. Τατούλη ήταν να διαπιστώσει την εξέλιξη των εργασιών και να ενημερωθεί από τα τεχνικά στελέχη της αναδόχου εταιρείας «ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε.».

Μετά το πέρας της επίσκεψης-αυτοψίας, ο κ.Τατούλης δήλωσε: «Είναι ένα έργο ζωτικής σημασίας για την Κορινθία,  που κατάφερε η προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή σε συνεργασία με την προηγούμενη Κυβέρνηση και ιδιαίτερα με τον τότε Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών και Πόρων κ.Χαράλαμπο Κασίμη να το «ξεκολλήσουν» και να το κρατήσουν «ζωντανό», με δεδομένο ότι αποσοβήθηκε η απένταξη του έργου και εξασφαλίστηκε η μεταφορά του στη Νέα Προγραμματική Περίοδο. Αξίζει να σημειωθεί ότι παράλληλα εξασφαλίστηκε και η χρηματοδότηση για τη συμπληρωματική σύμβαση των απαιτούμενων  εργασιών για την ολοκλήρωση του έργου, ύψους περίπου 12.300.000€.

Οφείλουμε να παρατηρήσουμε ότι εδώ και τρία χρόνια είχαν εξασφαλιστεί και οι πόροι για την προκήρυξη της μελέτης που αφορά τα αρδευτικά δίκτυα του φράγματος και τα συνοδά έργα, με εγκεκριμένο προϋπολογισμό περίπου 3.000.000€. Το έργο αυτό δημοπρατήθηκε μόλις λίγους μήνες πριν, με καθυστέρηση τριών και πλέον ετών και προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση ότι ο προϋπολογισμός του σχεδόν διπλασιάστηκε αφού όπως ανακοινώθηκε η προκήρυξη του διαγωνισμού για την ανάθεση εκπόνησης της μελέτης ανέρχεται στο ποσό 5.635.403€.

Πρόκειται για ένα έργο με πολλαπλά οφέλη και με ευεργετικές οικονομικές και περιβαλλοντολογικές επιπτώσεις στην ευρύτερη περιοχή προς όφελος της ενίσχυσης της τοπικής μας οικονομίας.

Με την ολοκλήρωση των εργασιών ο συνολικός όγκος αποθήκευσης του φράγματος  θα είναι 29.100.000 κυβικά μέτρα και με τη συνεχή ροή του ποταμού θα αξιοποιούνται 41.000.000 κυβικά μέτρα κάθε χρόνο. Με την κατασκευή του φράγματος αξιοποιούνται τα νερά του Ασωπού ποταμού αρδεύοντας 50.000 στρέμματα καλλιεργούμενης έκτασης, εξυπηρετώντας περισσότερες από 4.000 αγροτικές οικογένειες.

Ένα ακόμη μεγάλο έργο για το οποίο η Περιφερειακή Αρχή του Πέτρου Τατούλη με σκληρή δουλειά και έντονη διεκδίκηση κατάφερε σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία να επιλύσει πληθώρα προβλημάτων, εγκαταλείφθηκε πλήρως από τον κ.Νίκα». 

Στην επίσκεψη-αυτοψία παρευρέθηκαν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Γιώργος Πετρίτσης και Ντίνα Νικολάκου  καθώς και τα στελέχη της «Νέας Πελοποννήσου» Απόστολος Παπαφωτίου και Παναγιώτης Πιτσάκης. 

(Δ.Τ.)

 

 

 

 

 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.