Πολιτικη

Γενική συνέλευση του ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ

Φωτογραφία: Δελτίο Τύπου

Το απόγευμα της Κυριακής 13 Νοεμβρίου στο Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας. 

Διδασκόμαστε, Εμπνεόμαστε, Συνεχίζουμε

ΌΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ

Την Κυριακή 13 Νοέμβρη 2022 στις 5μμ στο Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας στην Εκλογικοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του Παραρτήματος Αρκαδίας της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδος ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ.  

Μαθαίνουμε την ιστορία της πάλης του λαού μας στη δεκαετία του 1940-49. Αντιπαλεύουμε την προσπάθεια παραχάραξης της ιστορίας, τον σύγχρονο αντικομουνισμό τα καλέσματα υποταγής και συμβιβασμού. 

Διδασκόμαστε ότι όσο ισχυρός και αν φαντάζει ο αντίπαλος των λαών, όπως στη περίοδο της κατοχής, οι συσχετισμοί αλλάζουν και οι λαοί μπορούν να νικήσουν, αν συνειδητοποιήσουν τη δύναμή τους και παλέψουν οργανωμένα, σήμερα με ηγέτη και καθοδηγητή το κόμμα της εργατικής τάξης, το ΚΚΕ στην Ελλάδα, όπως και τότε στην κατοχή, αλλά και στην συνέχεια με την πάλη του ΔΣΕ.

Διδασκόμαστε ότι σε ένα ιμπεριαλιστικό πόλεμο οι λαοί δεν πρέπει να πάρουν το μέρος κανενός ιμπεριαλιστή-ληστή, αλλά να αγωνιστούν, ο κάθε λαός να γίνει αφέντης στον τόπο του, με την ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου, που τέκνο και μορφή εξουσίας του είναι και ο φασισμός-ναζισμός.

Τιμάμε τους αγωνιστές της ΕΑΜίτικης αντίστασης και του ΔΣΕ συνεχίζοντας σήμερα τους αγώνες για την ικανοποίηση των σύγχρονών λαϊκών αναγκών, ενάντια στις βάρβαρες αντιλαϊκές πολιτικές των αστικών κυβερνήσεων που γεννούν φτώχεια, ακρίβεια, εξαθλίωση. Παλεύουμε ενάντια στη συμμετοχή της χώρας μας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και στους πολέμους, στη μετατροπή της χώρας μας σε ιμπεριαλιστικό ορμητήριο. Για να κλείσουν οι ΑμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις, για απεμπλοκή και καμία συμμετοχή της χώρας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, για να γυρίσουν όλα τα Ελληνικά στρατεύματα που βρίσκονται εκτός συνόρων, για αποδέσμευση της χώρας από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Απαιτούμε από την Ελληνική κυβέρνηση να διεκδικήσει πραγματικά και όχι στα λόγια, να πληρώσει η Γερμανία τις επανορθώσεις-πολεμικές αποζημιώσεις στη χώρα μας για τις τεράστιες καταστροφές που προκάλεσαν τα ναζιστικά στρατεύματα, να εξοφλήσει το αναγκαστικό δάνειο που πήρε από τη χώρα μας στη κατοχή, να επιστρέψει τους αρχαιολογικούς θυσαυρος που έκλεψαν οι ναζί.

Συναγωνιστές-συναγωνίστριες

Τώρα που η γενιά της αντίστασης «έφυγε ή φεύγει», πέφτει στις πλάτες μας, ο αγώνας να αναδείξουμε τις αξίες, τα ιδανικά, και τα οράματα της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης και του ηρωικού Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, που είναι ο λόγος ύπαρξης της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ.

Γι’ αυτό οι απόγονοι αυτών των Αγωνιστών, οι φίλοι της Αντίστασης και του ΔΣΕ να γίνουμε μέλη της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ.

Να συμμετέχουμε δραστήρια στη λειτουργία και στη δράση του παραρτήματος Αρκαδίας της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ.

Να πάρουμε μέρος στην εκλογικοαπολογιστική συνέλευση του παραρτήματος που θα γίνει την Κυριακή 13 Νοέμβρη στις 5 το απόγευμα στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας.

Να συζητήσουμε τον απολογισμό δράσης του προηγούμενου διαστήματος και να αποφασίσουμε τον προγραμματισμό για το επόμενο διάστημα.

Να εκλέξουμε το Διοικητικό Συμβούλιο του Παραρτήματος Αρκαδίας και τους αντιπροσώπους για το συνέδριο της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ που θα γίνει τον επόμενο μήνα στην Αθήνα.

Το ΔΣ
Παραρτήματος Αρκαδίας
ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.