Πολιτικη

Περιφερειακό Συμβούλιο: "Έρχεται" ο..EASTMED!

Φωτογραφία: αρχείου arcadia938.gr

Μπορεί ο αγωγός μεταφοράς φυσικού αερίου EASTMED να είναι ακόμα στον.."αέρα", όσον αφορά την υλοποίησή του, αλλά το Περιφερειακό Συμβούλιο είναι "μπροστά" από τις εξελίξεις..

Προφανώς, ένα αιρετό όργανο με λίγες έως ελάχιστες αρμοδιότητες αποφασιστικού χαρακτήρα και με χαρακτηριστική καθυστέρηση στη λήψη των όποιων αποφάσεων, δεν αποτελεί καθοριστικό φορέα προώθησης ενός έργου μεγάλης γεωπολιτικής και, κυρίως, οικονομικής σημασίας για τη χώρα.

Ειδικά, μάλιστα, από τη στιγμή που ακόμα και η Περιφερειακή Αρχή κατηγορείται-δικαιολογημένα- πως δεν υποστηρίζει τις αποφάσεις που λαμβάνει το Περιφερειακό Συμβούλιο, όταν αυτές δεν συμβαδίζουν με τις αντιλήψεις της..

Ωστόσο, στη συνεδρίαση της ερχόμενης Τρίτης, στην Τρίπολη, το Περιφερειακό Συμβούλιο θα κληθεί να συζητήσει και να γνωμοδοτήσει επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου: Αγωγός Μεταφοράς Φυσικού Αερίου (ΑΦΑ) EASTMED – Ελληνικό Τμήμα» των Δήμων Μονεμβασιάς, Ευρώτα και Σπάρτης της ΠΕ Λακωνίας και Μεγαλόπολης και Γορτυνίας της ΠΕ Αρκαδίας, της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Δεν πρόκειται για "ανέκδοτο", αλλά, μάλλον, για μια κίνηση με σαφή πολιτική στόχευση, όπως ήταν, αντίστοιχα, η πρωθυπουργική ανακοίνωση για τις σεισμικές έρευνες σε θαλάσσιες περιοχές της Κρήτης και της Πελοποννήσου, η ανακοίνωση σήμερα- Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2022- από τον Υπουργό, κ. Σκρέκα, περί "ενεργειακής αυτάρκειας σε 3 χρόνια" αλλά και μια σειρά από επενδύσεις που είτε "ανακοινώνονται" είτε "μεθοδεύονται", είτε ακόμα και υλοποιούνται με, σχετικά, αργούς ρυθμούς.

Σε κάθε περίπτωση, ο αγωγός μεταφοράς φυσικού αερίου EASTMED θα είναι ευχής έργον να υλοποιηθεί, αλλά, φυσικά, αυτό δεν εξαρτάται σε καμία περίπτωση από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και, εν γένει, την τοπική αυτοδιοίκηση.

Στην πραγματικότητα, ελάχιστα εξαρτάται ακόμα και από τις αποφάσεις της Ελληνικής Κυβέρνησης..

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.