Πολιτικη

"Έρχονται" σημαντικές αλλαγές στον Κ.Ο.Κ.

Φωτογραφία: nextdeal.gr

Αυστηροποίηση των ποινών για συγκεκριμένες παραβάσεις του Κ.Ο.Κ προανήγγειλε ο Υφυπουργός Μεταφορών, Μιχάλης Παπαδόπουλος

Ειδικότερα, ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε σήμερα, Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2022, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Today Press, πως ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας θα τεθεί σε διαβούλευση μέχρι τα Χριστούγεννα. Μεταξύ άλλων, προβλέπει αυστηρότερα πρόστιμα για την οδήγηση υπό επήρεια μέθης, την αντικανονική προσπέραση ή την παραβίαση κόκκινου σηματοδότη.

Από την άλλη, σύμφωνα με τον κ. Υφυπουργό, δεν θα αφαιρούνται πινακίδες για συγκεκριμένες παραβάσεις, στις οποίες η ευθύνη βαρύνει τον οδηγό. Δεν θα τιμωρείται, δηλαδή, όλη η οικογένεια με την ακινητοποίηση του αυτοκινήτου, αν ένα μέλος της κάνει την παράβαση.

Όσον αφορά στην ηλεκτροκίνηση, Ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι η αυξητική τάση συνεχίζεται παρά τις πρωτοφανείς αντιξοότητες, διεθνώς, στην αυτοκινητοβιομηχανία και ήδη οι ταξινομήσεις των αμιγώς ηλεκτροκίνητων οχημάτων έχουν ξεπεράσει τον αριθμό για το σύνολο του 2021.

«Με βάση τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, έως και την τρίτη εβδομάδα του Οκτωβρίου κατεγράφησαν 3.678 ταξινομήσεις αμιγώς ηλεκτροκίνητων οχημάτων από την αρχή του 2022, έναντι 3.594 όλο το 2021. Άρα ήδη έχουμε ξεπεράσει το προηγούμενο έτος και η αυξητική τάση συνεχίζεται. Ως μέτρο σύγκρισης, θυμίζω ότι το 2019 υπήρχαν μόλις 404 ταξινομήσεις, συνεπώς τρέχουμε με σχεδόν δεκαπλάσιο ρυθμό σε σχέση με πριν από τρία χρόνια», είπε ο κ. Παπαδόπουλος.

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.