Πολιτικη

ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας: Τιμή στους Αγωνιστές του Πολυτεχνείου

Δελτίο Τύπου με αφορμή την εφετινή επέτειο της 17 Νοέμβρη. 

 Η εξέγερση των φοιτητών στο Πολυτεχνείο στις 17 Νοέμβρη 1973 ενάντια στο διδακτορικό καθεστώς, αποτελεί ιστορικά ένα καθοριστικό γεγονός για τη πτώση της Χούντας.

Η φοιτητική νεολαία ύψωσε το ανάστημά της για τη Δημοκρατία.

Οι αγωνιστές του Πολυτεχνείου και όλοι εκείνοι που έδωσαν τη ζωή τους για « ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ », 49 χρόνια μετά αποτελεί ευθύνη και για το σήμερα.

Σε μια περίοδο που η ακρίβεια έχει γονατίσει κάθε νοικοκυριό και οι μισθοί των εργαζομένων δεν επαρκούν λόγω των υπέρογκων αυξήσεων των τιμών στα καύσιμα, στους λογαριασμούς και σε όλα τα βασικά αγαθά, η κυβέρνηση Μητσοτάκη ταυτίζεται με παράνομες υποκλοπές που πλήγουν βάναυσα τη Δημοκρατία.

Το σύνθημα του Πολυτεχνείου αποδεικνύεται απολύτως σύγχρονο. ΨΩΜΙ-ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Καλείστε όλες και όλοι να συμμετάσχετε την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου και ώρα 19:00, στο Μαλλιαροπούλειο Δημοτικό Θέατρο Τρίπολης στην Επετειακή εκδήλωση για το Πολυτεχνείο.

Θα προβληθεί το Ντοκιμαντέρ του Στέλιου Κούλογλου: «  Η Αληθινή Ιστορία της 17 Νοέμβρη ».

Θα ακολουθήσει θεματικό τραπέζι και συζήτηση με τους Στέφανο Τζουμάκα, Γιώργο Παπαηλιού και Ανδρέα Παυλή.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.