Πολιτικη

Μήνυμα του Γ. Φαράντου για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Το Πολυτεχνείο ΖΕΙ : Απαίτηση του λαού μας η εξασφάλιση των κοινωνικών και ατομικών ελευθεριών.

Η φετινή επέτειος του ξεσηκωμού των φοιτητών που είχε την αμέριστη υποστήριξη του Ελληνικού λαού, στέλνει το μήνυμα του αγώνα για τη διατήρηση της δημοκρατίας εναντίον των ολοκληρωτικών καθεστώτων, που παρά τις τρομοκρατικές μεθόδους που χρησιμοποιούν, δεν είναι ανίκητα. Οι διαχρονικές και πανανθρώπινες αξίες της Δημοκρατίας, της Ελευθερίας και της Δικαιοσύνης εξασφαλίζονται μόνο μετά από τους αγώνες των λαών.

Οι ολοκληρωτικές αυθαιρεσίες και τα αντιδραστικά στηρίγματα τους, νομοτελειακά ηττώνται από τους γεμάτους ζωή και ελπίδα αγώνες των λαϊκών και κοινωνικών κινημάτων. Οι σημερινοί αγώνες χαρακτηρίζονται από την πάλη εναντίον της ακρίβειας, της ενεργειακής φτώχειας, της στεγαστικής κρίσης και της αδυναμίας για την αντιμετώπιση των υγειονομικών προκλήσεων.

Οι σημερινοί αγώνες πραγματοποιούνται για να εξασφαλιστεί η σταθερή εργασία και το σταθερό εισόδημα, η στήριξη του δημοσίου και δωρεάν συστήματος υγείας, η αναβάθμιση του συστήματος παιδείας και η εξασφάλιση αξιοπρεπούς διαβίωσης και εργασίας για όλα τα μέλη της κοινωνίας μας και ιδιαίτερα για τα πιο αδύναμα. 

Τιμούμε τα συνθήματα του Πολυτεχνείου, τα οποία εξακολουθούν να αποτελούν κάλεσμα σε αγώνα για το λαό και τη νέα γενιά. Τα συνθήματα αυτά, που παραμένουν επίκαιρα, αντιπροσωπεύουν τη θέληση του λαού μας για Εργασία (Ψωμί), για δημόσια και δωρεάν Παιδεία και για Ελευθερία στην έκφραση και στην ανάπτυξη της προσωπικότητας όλων των ανθρώπων.

Οι νεότεροι άνθρωποι, αυτοί που έχουν βιώσει τη μείωση των εισακτέων στα Πανεπιστήμια για χάρη των ιδιωτικών συμφερόντων, την κατάργηση των σταθερών και αξιοπρεπών συνθηκών εργασίας, ανταποκρίνονται στην ουσία των συνθημάτων αυτών, αν και προσαρμοσμένων στις ανάγκες της διαφορετικής εποχής μας.  Τα κοινωνικά αιτήματα, οι ανάγκες και οι κοινωνικές ελευθερίες, αποτελούν αντικείμενο αγώνα και σήμερα.

Τιμούμε τους Αγωνιστές του Πολυτεχνείου που μας υπενθυμίζουν τη διαρκή υποχρέωση για τους νέους της δικής μας εποχής, που αναζητούν μια δημιουργική διέξοδο και ένα καλύτερο μέλλον στις σημερινές συνθήκες που διαμορφώνονται από νεοφιλελεύθερες πολιτικές, οι οποίες προάγουν το κέρδος των λίγων απέναντι στην ποιότητα ζωής των πολλών.

Ο Αγώνας για τις ατομικές ελευθερίες, για τα δημοκρατικά δικαιώματα, για το δικαίωμα στην αξιοπρεπή εργασία και διαβίωση, για το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης, για την ισότητα και τη δικαιοσύνη στην παιδεία και στα κοινωνικά αγαθά, συνεχίζεται. 

Τρίπολη, 17-11-2022
Γεώργιος Φαράντος, μέλος Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Τρίπολης Αρκαδίας

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.