Πολιτικη

Στη Δόριζα ο Γιώργος Παπαηλιού

Φωτογραφία: Δελτίο Τύπου

Στο πλευρό των κατοίκων, που αντιστέκονται στην εγκατάσταση μονάδων αποθήκευσης μπαταριών λιθίου στην περιοχή, ο κ. Παπαηλιού.

Ο βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Γιώργος Η. Παπαηλιού βρέθηκε στη Δόριζα που είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας και κατοίκους της περιοχής με αντικείμενο την εγκατάσταση μονάδων αποθήκευσης μπαταριών λιθίου. 

Σε δελτίο Τύπου που απέστειλε αναφέρει: "η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας έχει εκδόσει άδειες αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας-μπαταριών λιθίου μεγάλης ισχύος  (υπέρ εταιρειών) σε δασική έκταση που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τις κατοικίες του χωριού Δόριζα και έχει παραχωρηθεί από το Ελληνικό Δημόσιο.

Η εγκατάσταση τέτοιου είδους και μεγέθους μονάδων προσβάλλει το φυσικό περιβάλλον της περιοχής και απειλεί τη ζωή και τις δραστηριότητες των κατοίκων.

Η κινητοποίηση των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής και η στήριξη κινήσεων και πρωτοβουλιών πολιτών μπορούν να αποτρέψουν μία εξέλιξη εξαιρετικά δυσμενή για τη φύση και τους ανθρώπους".

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.