Πολιτικη

"Η Αρκαδία ως παράδειγμα υποβάθμισης της ελληνικής περιφέρειας"

Φωτογραφία: Δελτίο Τύπου

Αρθρο του βουλευτή Αρκαδίας με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιώργου Παπαηλιού.

Η Αρκαδία φθίνει, όντας μία από τις πιο φτωχές και υποβαθμισμένες περιοχές της πατρίδας μας. Η μείωση του πληθυσμού της ξεπερνά το 10% και βαίνει διαρκώς αυξανόμενη, ενώ η γήρανσή του και τα επίπεδα φτώχειας που έχουν καταγραφεί, πρέπει να αποτελέσουν αντικείμενο προβληματισμού και οδηγό δράσεων.

Επιπλέον υφίστανται και μεγάλες ανισότητες μεταξύ των διαφόρων περιοχών, εντός της Αρκαδίας. Η κατάργηση ή απομάκρυνση δημοσίων ή άλλων δομών, όπως π.χ. κοινωφελών υπηρεσιών, σχολείων και τραπεζικών καταστημάτων, ιδίως σε απομονωμένες, απομακρυσμένες, άγονες, ορεινές και λοιπές προβληματικές περιοχές, οδηγεί στη μη εξυπηρέτηση των καθημερινών συναλλαγών των κατοίκων και εν τέλει σε δημογραφική απίσχναση και  μαρασμό, ολόκληρες περιοχές.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ και διαβάστε όλο το άρθρο

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.