Πολιτικη

Λαμπρόπουλος: Και ο δήμος Τρίπολης στο πρόγραμμα της Βιώσιμης Αστικής Ανάπλασης

Φωτογραφία: Δελτίο Τύπου

"Το νέο πρόγραμμα των ΟΧΕ θα πρέπει να αξιοποιηθεί στο μέγιστο βαθμό από τους Δήμους και να μην χαθούν ούτε χρόνος ούτε χρήματα", ανέφερε ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης.

Η αποτίμηση της περιόδου 2014-2020 σχετικά με τις ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις (ΟΧΕ) και ο προγραμματισμός της νέας περιόδου 2021-2027 του ΕΣΠΑ, ήταν το αντικείμενο της τεχνικής συνάντησης , στην οποία συμμετείχε μαζί με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα,  ο Αντιπεριφερειάρχης Διοικητικών-Οικονομικών –Εκπαιδευτικών Θεμάτων και Δίκαιης Μετάβασης Χρήστος Λαμπρόπουλος, στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης, σήμερα, Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου.

Στην συνάντηση παρευρέθηκαν στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με επικεφαλής τον Αθανάσιο Σοφό από την Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής και Αστικής Πολιτικής, Τμήμα Κύπρου και Ελλάδας,  της Εθνικής Αρχής Συντονισμού (ΕΑΣ) του αρµόδιου υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, της Περιφέρειας Πελοποννήσου καθώς και της ΕΥΔΕΠ (Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Προγράµµατος “Πελοπόννησος 2021 – 2027) καθώς και Δήμαρχοι και εκπρόσωποι των δικαιούχων δήμων και από τις πέντε Περιφερειακές Ενότητες.

Στη διάρκεια της σύσκεψης επισημάνθηκε η ανάγκη να μην επαναληφθούν τα λάθη της προηγούμενης περιόδου και να διορθωθούν οι ανεπάρκειες που υπήρξαν στη διαχείριση του συγκεκριμένου προγράμματος, ώστε να τρέξουν οι απαιτούμενες διαδικασίες και να γίνουν τα έργα που θα ενταχθούν προς όφελος των τοπικών κοινωνιών.

Να σημειώσουμε πως στο πρόγραμμα των ΟΧΕ και συγκεκριμένα της Βιώσιμης Αστικής Ανάπλασης (ΒΑΑ) θα ενταχθεί από την Αρκαδία και ο Δήμος Τρίπολης, που δεν είχε ενταχθεί στην προηγούμενη περίοδο.

(Δελτίο Τύπου)

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.