Πολιτικη

Τατούλης: Η στάση του κ. Περιφερειάρχη έχει στερήσει κάθε έννοια διεκδίκησης

Φωτογραφία: αρχείου arcadia938.gr

Ανακοίνωση της Περιφερειακής Παράταξης "Νέα Πελοπόννησος- Πέτρος Τατούλης"

Η  επαναλαμβανόμενη ατάκα του κ.Περιφερειάρχη «εμείς είμαστε με την Κυβέρνηση» έχει στερήσει κάθε έννοια διεκδίκησης στα σοβαρά προβλήματα που εδώ και τρία χρόνια αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί της Πελοποννήσου.

Απόλυτο «Βατερλώ» με το θέμα ΠΟΠ «Ελιά Καλαμάτας» και το θέμα της σταφίδας και τεράστιες καθυστερήσεις στην καταβολή αποζημιώσεων από ακραία καιρικά φαινόμενα (καύσωνες και παγετούς) στο σύνολο των Περιφερειακών Ενοτήτων της Πελοποννήσου σε εσπεριδοειδή, κηπευτικά, κάστανα, κτλ. 

Απόλυτος εμπαιγμός σχετικά με τις προκαταβολές που δόθηκαν στους παραγωγούς εσπεριδοειδών Αργολίδας, Κορινθίας και Λακωνίας, όπου μετά τις τελικές καταγραφές των ζημιών, έφθασαν στο απίστευτο σημείο να ζητήσουν από τους αγρότες να επιστρέψουν τα χρήματα που είχαν λάβει!

Εγκαταλελειμμένοι  στο έλεος του Θεού οι Πελοποννήσιοι αγρότες, με τα κόστη παραγωγής να αυξάνονται σχεδόν καθημερινά, έχουν φθάσει στα όρια τους και πολλοί από αυτούς δηλώνουν δημόσια ότι θα εγκαταλείψουν τις καλλιέργειες τους.

Μοιραίος στάθηκε ο τέως Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ.Λιβανός για την Πελοπόννησο και αρκετές ελπίδες δημιουργήθηκαν με την αντικατάσταση του από τον νυν Υπουργό κ.Γεωργαντά.

Ο κ.Υπουργός επισκέφθηκε την Περιφερειακή Ενότητα (Π.Ε.) Κορινθίας την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2022, η οποία αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα και επανειλημμένα ο αγροτικός κόσμος της Κορινθίας έχει εκφράσει κραυγή αγωνίας για την απόγνωση στην οποία βρίσκεται.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε την απαράδεκτη και πολιτικά ανήθικη συμπεριφορά του κ.Νίκα σχετικά με τα προβλήματα των Κορίνθιων αγροτών και την παύση των εργασιών στο Φράγμα του Ασωπού. Η παράταξη του κ.Νίκα κατόπιν εντολής του στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 28 Νοεμβρίου 2022, καταψήφισε την απόφαση των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης για διεκδίκηση από το Υπουργείο της επίλυσης όλων των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Κορινθία με τη διαχείριση νερού ζωτικής σημασίας και την κεντρική αρδευτική διώρυγα του ΑΟΣΑΚ.

Η επίσκεψη του κ.Γεωργαντά στην Κορινθία θα μπορούσε να είναι μία καλή ευκαιρία για να ακούσει από κοντά τους ίδιους τους εκπροσώπους των αγροτών και τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων τα προβλήματα τους και παράλληλα να του επιδοθεί από τον κ.Περιφερειάρχη η απόφαση της πλειοψηφίας των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου (ανεξάρτητα εάν ο ίδιος και η παράταξη του την καταψήφισαν). 

Δυστυχώς όμως η επιλογή του κ.Υπουργού και του κ.Νίκα ήταν να γράψουν τους αγρότες στα «παλιά τους τα παπούτσια». Προτίμησαν τις κλειστές συναντήσεις με κομματικά στελέχη και τις ψεύτικες προεκλογικές υποσχέσεις που υπηρετούν τον λαϊκισμό και την ψηφοθηρία.

Καμία συγκεκριμένη απάντηση για κανένα από τα μεγάλα προβλήματα. Με απύθμενο θράσος ο κ.Υπουργός ανακοίνωσε διθυραμβικά την προκήρυξη της μελέτης για τα αρδευτικά δίκτυα του Φράγματος του Ασωπού με προϋπολογισμό 5,5 εκατομμύρια ευρώ! Ο κ.Γεωργαντάς όφειλε να απολογηθεί για την καθυστέρηση τριών ολόκληρων  ετών και κυρίως να απαντήσει στο ερώτημα για ποιο λόγο η Κυβέρνηση  υπερκοστολόγησε τη συγκεκριμένη μελέτη και από 3.000.000€ έφθασε σε 5.000.000€(!);  Αντί αυτού περιορίστηκε σε φιλοφρονήσεις, χαμόγελα και φωτογραφήσεις, της πολιτικής πρακτικής «όλοι μαζί είμαστε μια ωραία παρέα».

Στη μεγάλη αδικία να μην μπορούν να πληρωθούν ούτε ένα ευρώ οι παραγωγοί της Κορινθίας από τις τεράστιες καταστροφές που υπέστησαν οι καλλιέργειες τους από τους πρόσφατους καύσωνες διότι δεν εντάσσονται στον εν λόγω κανονισμό, ο κ.Υπουργός αρκέστηκε να δηλώσει ότι «διερευνώνται τρόποι προκειμένου να αποζημιωθούν οι παραγωγοί»!

Ούτε μία κουβέντα δεν ψέλλισε για συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα έναρξης των εργασιών που έχουν σταματήσει για να ολοκληρωθεί το έργο του Φράγματος του Ασωπού, το οποίο είναι κομβικής σημασίας για την Κορινθία.

Καμία κουβέντα για τη διαχείριση των υδάτων. Η  προκλητικότητα όμως δεν σταματά εδώ. Ο κ.Υπουργός γύρισε την πλάτη στους αγρότες αλλά με «καμάρι» παρευρέθηκε σε κομματική εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας στο Κιάτο, όπου καταχειροκροτήθηκε από τους κομματικούς του φίλους όταν παρουσίαζε το «μεγάλο» έργο για τους αγρότες της Κορινθίας. Την ίδια ώρα αψήφησε εντελώς τους Κορίνθιους παραγωγούς, οι οποίοι «αργοπεθαίνουν» από τα πολλά προβλήματα και την αδιαφορία της Κυβέρνησης και της Περιφερειακής Αρχής.

Για μία ακόμη φορά καταγγέλλουμε τον κ.Νίκα, ο οποίος παρέβη το καθήκον του και δεν παρέδωσε στον κ.Υπουργό την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. 

Η εικονική πραγματικότητα που παρουσίασε ο κ.Νίκας στον κ.Γεωργαντά είναι ακόμη πιο επικίνδυνη από την απόλυτη απραξία και ανικανότητα του, αφού αποδυναμώνει τους αγώνες των αγροτών και απομειώνει την πιθανή διεκδίκηση από το Υπουργείο εκ μέρους των  Δημοτικών Αρχών.

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.