Πολιτικη

Στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο η "Άλωση της Τριπολιτσάς"!

Φωτογραφία: αρχείου AP

Έτσι, τουλάχιστον, υποστηρίζει σε ρεπορτάζ της η εφημερίδα Γενί Σαφάκ

Ειδικότερα, η εφημερίδα αναφέρει πως "η σφαγή της Ελλάδας στην Τρίπολη το 1821 δικάζεται. Το έγκλημα της Ελλάδας κατά της ανθρωπότητας, που μετέτρεψε την εξέγερση του 1821 κατά της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας σε σφαγή περισσότερων από 50.000 Τούρκων, Εβραίων και Αλβανών στην Τρίπολη, θα οδηγηθεί στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο. Ο Ιρφάν Τατλίογλου, πρόεδρος της Τουρκμενικής Ένωσης Γιορούκ του Τουρκικού Κόσμου, δήλωσε ότι έχουν λάβει υποστήριξη από τα κόμματα στην τουρκική εθνοσυνέλευση και από την Τουρκική Ιστορική Εταιρεία".

Ο κ. Τατλίογλου δήλωσε, μεταξύ άλλων: "Θα μετατρέψουμε τις πληροφορίες και τα έγγραφα της σφαγής σε φάκελο και βιβλίο, θα τα παρουσιάσουμε στα διεθνή δικαστήρια και θα φέρουμε στο φως ότι πρόκειται για γενοκτονία, θηριωδία και σφαγή".

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.