Πολιτικη

Τζιούμης : “Αποδίδουμε στον κ. Σμυρνιώτη απελπισία που οδηγεί στο παράλογο”

Απάντηση Τζιούμη σε υποψηφιότητα Σμυρνιώτη

 Ιδού κ. Σμυρνιώτη

Ήρθε από το χθες, για να υποσχεθεί το αύριο… Ήρθε από το μακρινό παρελθόν, ως κριτής του παρόντος και οραματιστής του μέλλοντος… Τα παλιά υλικά υπόσχονται καινούργιο οικοδόμημα… Συμβαίνουν κι αυτά.

Ο κ. Σμυρνιώτης δεν είναι χθεσινός στο χώρο της Αυτοδιοίκησης, έχει ήδη δεκαετίες στο «ενεργητικό» του. Από τότε που διεκδίκησε τη Νομαρχία Αρκαδίας και ο λαός του είπε «ΟΧΙ». Από τότε που διεκδίκησε το Δήμο Τρίπολης, μια φορά και λόγω συγκυρίας εκλέχτηκε, οι δημότες της Τρίπολης τον είδαν, τον γνώρισαν και τον έκριναν στην πράξη (θυμάστε, τότε που η πόλη μας είχε γίνει Πανελλαδικά θέμα και θέαμα με την … έκθεση σκουπιδιών, με τις καινούργιες χωματερές κλπ) και, φυσικά, τον αποδοκίμασαν έκτοτε πανηγυρικά, δύο φορές σε δύο εκλογικές μάχες - και ενώ είχε την ολόπλευρη και ολόθερμη στήριξη του μεγαλύτερου στη Βουλή κόμματος.  

Απέτυχε δις…. Και έρχεται, σήμερα, να κατηγορήσει την Δημοτική Αρχή Κ. Τζιούμη για «στασιμότητα», για «μετριότητα», για «αναποτελεσματικότητα», για «τέλμα»! Να αποδώσουμε στον κ. Σμυρνιώτη άγνοια της πραγματικότητας, ηθελημένη διαστροφή (και καταστροφή) της αλήθειας και των γεγονότων, μήπως απελπισία που οδηγεί στο παράλογο; Δεν βλέπει τι γίνεται στην πρωτεύουσα του Δήμου, δεν παρακολουθεί τη ζωή και τη ζωντάνια της πόλης, δεν έχει επισκεφθεί κάποια, έστω, από τα 78 χωριά ή κεφαλοχώρια μας, ώστε να δει την αλλαγή και τη βελτίωση σε διάφορους τομείς - από τους αγροτικούς δρόμους μέχρι τις πλατείες και τις αναρίθμητες ασφαλτοστρώσεις! 

Δεν βλέπει και δεν γνωρίζει. Ή εκ προθέσεως παραβλέπει και παραγνωρίζει. Πάντως την τελευταία τριετία και μολονότι επικεφαλής της Δημοτικής Μειοψηφίας ο κ. Σμυρνιώτης είναι, ουσιαστικά, απών από τα δρώμενα του τόπου μας. Ούτε εποικοδομητική κριτική ούτε μια πρόταση, μια ιδέα, ένα χέρι βοηθείας στα δύσκολα χρόνια της υγειονομικής, ενεργειακής και οικονομικής κρίσης… Κι όμως η Δημοκρατία, η Αυτοδιοίκηση, χρειάζονται την Αντιπολίτευση, τη βοήθεια και την συνεργασία της – όχι την απουσία, ακόμη και από κάποιες σημαντικές εκδηλώσεις… Εάν, πραγματικά, «βρισκόταν» και «ζούσε» ανάμεσά μας, θα έβλεπε τις εργώδεις προσπάθειές μας από την πρώτη μέρα των καθηκόντων μας – το «OPEN MALL», την ανάπλαση πλατειών και οδών όπως π.χ. Αγίου Βασιλείου, Συνοικισμού Κολοκοτρώνη, Μπασιάκου, Ριζών, Γεωργίου Α, Σπετσεροπούλου κλπ, την ανακαίνιση των εμβληματικών κτιρίων της πόλης μας (τα οποία ο ίδιος ούτε καν άγγιξε), παλαιό Δημαρχείο, Πνευματικό Κέντρο, βίλλα Τουρκοβασίλη, τα ξεχασμένα από τον κ. Σμυρνιώτη, έργα υποδομής, (αντιπλημμυρικά, αγροτικής οδοποιίας), το δρόμο για το Πανεπιστήμιο που επιτέλους μετά από 20 χρόνια μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης, τις (18) πιστοποιημένες παιδικές χαρές, την ενίσχυση του πράσινου στην Τρίπολη και στα χωριά, τις ποικίλες πολιτιστικές εκδηλώσεις με κορυφαίες τον συγκλονιστικό εορτασμό των 200 χρόνων της εθνικής παλιγγενεσίας, το μοναδικό, λόγω της πανδημίας, «Πάσχα στην Τρίπολη» που οργανώσαμε φέτος, το καλύτερο των τελευταίων ετών, τις γιορτινές ημέρες και νύχτες που ζούμε στο ιστορικό μας κέντρο αυτές τις άγιες ήμερες, το ευλόγως αθόρυβο κοινωνικό μας έργο υπέρ των αδυνάτων συμπολιτών, το… το… 

Σταματούμε την, ενδεικτική, απαρίθμηση – για να μη ζαλιστεί ο κ. Σμυρνιώτης. Ο οποίος, επιτέλους, ανακοίνωσε την κάθοδό του στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές. Τον καλωσορίζουμε και τον περιμένουμε σε έναν έντιμο αγώνα. Όπου όμως το χθες θα αναμετρηθεί με το σήμερα, το «ληγμένο» με το πρόσφατα δοκιμασμένο και πάντα ελπιδοφόρο, το ακομμάτιστο, στο οποίο όμως μετέχουν πρόσωπα από όλους τους πολιτικούς χώρους με μόνο κριτήριο επιλογής τους το ήθος και την αξιοσύνη, με το καθαρά μονοκομματικό. Οι πολίτες θα συγκρίνουν την
σχεδόν παντελή απουσία - αδιαφορία του δήμου από τα χρηματοδοτικά εργαλεία την περίοδο 2011-2014, που οδήγησε σε χρόνια προβλήματα, με το ρεκόρ χρηματοδοτήσεων που κατορθώσαμε αυτά τα τρία χρόνια της θητείας μας.
Θα συγκρίνουν το ελπιδοφόρο μέλλον που ανατέλλει για το δήμο μας, με τις μεγάλες επενδύσεις στη βιομηχανική μας περιοχή (απόρροια της συνεχούς και συντονισμένης προσπάθειας μαζί με άλλους θεσμικούς φορείς να εντάξουμε το δήμο μας στο πρόγραμμα της μεταλιγνιτικής εποχής, που φέρνει τεράστιους πόρους στο δήμο και στις τοπικές επιχειρήσεις),με τον επενδυτικό μαρασμό της περιόδου 2011-2014. 

Φίλες και φίλοι,

Η πόλη και τα χωριά μας αλλάζουν, ομορφαίνουν, μπαίνουν στην λεωφόρο της προόδου και της ανάπτυξης και δεν γυρίζουν πίσω. Οι δημότες γνωρίζουν άριστα και τον Κ. Τζιούμη και τον Ι. Σμυρνιώτη. Μπορούν να κρίνουν, να συγκρίνουν και να προκρίνουν. Στα χέρια τους και στην ψήφο τους η επιλογή, το μέλλον του τόπου μας. Και επειδή γνωρίζουν και νοιάζονται για την τύχη τους, για την τύχη των παιδιών τους, για την τύχη του δήμου μας, θα επιλέξουν σωστά…

 

Κώστας Τζιούμης

Δήμαρχος Τρίπολης

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.