Πολιτικη

Σμυρνιώτης σε Τζιούμη: Ο εκνευρισμός του αλλά και η έπαρση που τον χαρακτηρίζει οδηγεί σε παραλογισμό

Ήλπιζα ότι το δημοκρατικό μου δικαίωμα να δηλώσω την υποψηφιότητά μου και να εκφράσω συνοπτικά τις θέσεις μου για την σημερινή κατάσταση αλλά και την πορεία του Δήμου Τρίπολης  την επόμενη πενταετία θα αντιμετωπιζόταν από τον κ. Τζιούμη με στοιχεία και επιχειρήματα.

Δυστυχώς ο εκνευρισμός του αλλά και η έπαρση που τον χαρακτηρίζει οδηγεί σε παραλογισμό τον ίδιο και όχι εμένα και την παράταξή μου.

Η μακροσκελής του ανακοίνωση βρίθει προσωπικών χαρακτηρισμών και επιχειρεί να θέσει ξανά στους πολίτες το δίλημμα «παλιό» ή «νέο».

Επικαλείται το «νέο» ξεχνώντας ότι βρίσκεται στον Δήμο Τρίπολης από το 1998 και ότι το σενάριο του εκ παρθενογένεσης προερχόμενου υποψηφίου πάλιωσε και είναι αδύνατο να ξαναπαιχτεί τον Οκτώβριο του 2023 .

Αποκρύπτει  ότι είναι τουλάχιστον συνυπεύθυνος για την κατάσταση που παραλάβαμε την Τρίπολη το 2011 και ενδεικτικά του θυμίζω μία πλατεία Άρεως εργοτάξιο – λασπότοπο επί δύο έτη, παιδικές χαρές κατεστραμμένες, μία πόλη χαοτική.

Κατηγορεί εμάς για τα σκουπίδια, όταν αυτός - ήταν πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και δεξί χέρι του τότε δημάρχου που μας παρέδωσε μία χωματερή που επρόκειτο να κλείσει μετά από απόφαση του ΣτΕ χωρίς να έχει κάνει το παραμικρό να δώσει λύση και ως δήμαρχος συνέχισε να ρίχνει πρόσφατα σε παράνομες χωματερές  - «αγνοεί», γιατί έτσι τον συμφέρει, ότι προσπάθειες δικές  μου και των πολιτών οδήγησαν με επιμονή και υπομονή στην οριστική διαχείριση των απορριμμάτων.

Αραδιάζει μια σειρά έργων που «υλοποιεί» κυρίως με ασκήσεις επί χάρτου, με δελτία τύπου και φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε προσφιλή του μέσα, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων εντάχθηκε επί της προηγούμενης δημοτικής αρχής και η πλειονότητά τους καρκινοβατεί εδώ και τριάμισι  περίπου χρόνια που έχει την ευθύνη της διοίκησης δημιουργώντας αρκετά σύγχρονα «Γεφύρια της Άρτας» σε κάθε γωνιά του Δήμου.

Με κατηγορεί για τα έργα στα χωριά που όψιμα ανακάλυψε όταν επί ημερών μου υλοποιήθηκαν έργα εκατομμυρίων ενώ αυτός υλοποίησε έργα μερικών χιλιάδων επιλεκτικά και ρουσφετολογικά.

Μας κατηγορεί για μη εποικοδομητική αντιπολίτευση όταν εμείς του δώσαμε περίοδο χάριτος και ψηφίζαμε τεχνικά προγράμματα και προϋπολογισμούς για το καλό του δήμου πιστεύοντας ότι θα εφάρμοζε μια στοιχειώδη αναπτυξιακή πολιτική .

Αντ’ αυτού είδαμε σωρεία απευθείας αναθέσεων προς εξυπηρέτηση ενός στενού προσωπικού του κύκλου.

Μιλάει για το ΟPEN MALL, έργο της προηγούμενης δημοτικής αρχής, μιλάει για ανακαίνιση και ανάδειξη εμβληματικών κτιρίων που εμείς είχαμε ξεκινήσει και οι παρεμβάσεις  που θα έπρεπε ήδη να είχε κάνει βρίσκονται ακόμα στα χαρτιά.

Αυτοθαυμάζεται αναφερόμενος σε φαντασμαγορικές εκδηλώσεις στις οποίες σπαταλήθηκαν χιλιάδες ευρώ – αλήθεια ο απολογισμός για τα 200χρονα από την Ελληνική Επανάσταση πότε θα έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο (;) - «πυροτεχνήματα» της  μιας νύχτας με μοναδικό σκοπό να γεμίσουν δελτία τύπου χωρίς να αφήσουν πίσω τους το παραμικρό όφελος για τους δημότες.

Γιατί όταν κλείνουν οι προβολείς των εκδηλώσεων ο δημότης έρχεται αντιμέτωπος με μία Τρίπολη που μαραζώνει, με τους επισκέπτες να περνούν προς την Ορεινή Αρκαδία, την Λακωνία και την Μεσσηνίας και να μη σταματούν ούτε για καφέ, με την νεολαία της να φεύγει για άλλες πόλεις.

Μας μιλάει για αξιοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων όταν γνωρίζει ότι το 2011-14 τα μόνα χρηματοδοτικά εργαλεία ήταν το ΕΣΠΑ και η πενιχρή ΣΑΤΑ ενώ αυτός είχε δυνατότητα επιπλέον χρηματοδότησης από προγράμματα όπως  «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», «ΤΡΙΤΣΗΣ», Π.Δ.Ε., Π.Α.Α., ΥΠ.ΕΣ., ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ, ΥΜΕΠΕΡΑΑ κ.λ.π.

Αποκρύπτει όμως ότι μόλις πριν ένα μήνα σε έρευνα του Παρατηρητηρίου Περιφερειακών Πολιτικών ο Δήμος Τρίπολης «κατέκτησε»  την προτελευταία θέση στην παροχή ψηφιακών υπηρεσιών ανάμεσα στους Δήμους της χώρας.

Θα συνιστούσα λοιπόν στον κ. Τζιούμη να ηρεμήσει και να προσέλθει με νηφαλιότητα στον προεκλογικό διάλογο προς τις επόμενες Δημοτικές Εκλογές στις οποίες δεν θα κριθούν  τα οράματα, οι προθέσεις του αλλά το όποιο απτό και μετρήσιμο έργο υλοποίησε.

Και σ΄ αυτό, δυστυχώς για τον  κ. Τζιούμη αλλά κυρίως για τον Δήμο Τρίπολης, όσα επικοινωνιακά τρυκ και αν «χρησιμοποιήσει», η δική του Δημοτική Αρχή είναι ουραγός ανάμεσα  στις τρεις Δημοτικές Αρχές που διαχειρίστηκαν μέχρι σήμερα τις τύχες του τόπου μας.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΑΣΤ. ΣΜΥΡΝΙΩΤΗΣ

Υποψήφιος Δήμαρχος Τρίπολης

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.